McDonald’s anunță că se va retrage din Rusia și că își va vinde afacerile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

McDonald’s anunță că se va retrage din Rusia și că își va vinde afacerile

Externe 16 Mai 2022 / 17:26 883 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

La două luni după ce și-a închis temporar cele 850 de restaurante din țară, compania cu 62 de mii de angajați în Rusia a anunțat astăzi că afacerile sale în Rusia nu sunt “conforme cu valorile McDonald’s”, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, decisă de președintele Vladimir Putin.

Lanțul de restaurante a fost inaugurat la Moscova în 1990, când Uniunea Sovietică își deschidea pentru prima dată economia către mărcile occidentale, iar ieșirea McDonald’s de pe piața rusească are o semnificație simbolică similară cu evenimentul de acum 30 de ani, notează BBC.

Criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina și mediul de operare imprevizibil au determinat McDonald’s să ajungă la concluzia conform căreia deținerea în continuare a afacerii în Rusia nu mai este sustenabilă”, a transmis McDonald’s într-un comunicat. Compania cu sediul în Chicago a declarat că se așteaptă să înregistreze o pierdere contabilă (o depreciere a activelor) cuprinsă între 1,2 miliarde de dolari și 1,4 miliarde de dolari pentru ieșirea de pe piața rusească, dar nu a găsit un posibil cumpărător pentru afacere.

McDonald’s a continuat să-și plătească angajații din Rusia de când și-a închis temporar restaurantele la jumătatea lunii martie și a precizat, luni, că printre prioritățile sale se numără și faptul să se asigure că cei 62 de mii de angajați vor continua să fie plătiți până la finalizarea oricărei vânzării a afacerii.

Sursă: Biziday



Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.146 secunde