ME vrea să abroge exceptarea plagiatelor demnitarilor de la prevederile generale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect ME vrea să abroge exceptarea plagiatelor demnitarilor de la prevederile generale
Politică 18 Ianuarie 2016 / 20:44 798 accesări 0 comentarii

Ministerul Educației vrea să abroge prevederea legală potrivit căreia plagiatele demnitarilor sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică (CNE), și nu și de comisiile de etică ale universităților, prin excepție de la prevederile generale, potrivit unui proiect de OUG.
ME a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului (OUG) pentru modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.
Potrivit proiectului, se abrogă art. 4 - 2 (3) din lege, potrivit căruia "se exceptează de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică".

UPDATE:

Guvernul discută marți abrogarea exceptării plagiatelor demnitarilor de la prevederile generale

Guvernul va discuta în ședința de marți proiectul de ordonanță de urgență privind abrogarea prevederilor potrivit cărora plagiatele demnitarilor sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică (CNE), nu și de comisiile de etică ale universităților.
Potrivit informațiilor date publicității de către Executiv, pe ordinea de zi a ședinței de marți figurează proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului (OUG) pentru modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.

Citește și:

Noul ministru de Interne, un alt „dottore”?!

Procurorul care a respins plagiatul lui Ponta, confirmat drept șeful Criminalisticii din Parchetul GeneralŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1785 secunde