„Mecanici poetice” cu Bogdan Ghiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Mecanici poetice” cu Bogdan Ghiu

Cultură 09 Mai 2013 / 00:00 361 accesări

Cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului cultural „Mecanici poetice” îi va reuni pe iubitorii literaturii, duminică, de la ora 19.00, în spaţiul neconvenţional al clubului Doors. Invitatul special al manifestării este poetul şi eseistul Bogdan Ghiu. Participanţii la eveniment vor viziona şi un material video cu secvenţe din spectacolul produs de Teatrul Odeon, „Urme de distrugere pe Marte”.

Poet, eseist (literatură, media, artă, urbanologie) şi traducător, Bogdan Ghiu a tălmăcit peste 50 de lucrări din filosofia franceză contemporană (Bataille, Foucault, Deleuze, Derrida, Bourdieu, Baudrillard etc.) şi din literatura franceză (Sade, Baudelaire, Artaud, Duras etc.).

Proiectul „Mecanici poetice”, derulat de Asociaţia „KULTUrale”, la iniţiativa poetelor Iulia Pană şi Amelia Stănescu, a debutat pe 17 februarie, în clubul Doors, cu recitalul poetic al Ancăi Mizumschi, prin care s-a marcat revenirea „acasă” a scriitoarei, după 25 de ani. A urmat, în luna martie, întâlnirea cu un alt dobrogean, Ştefan Caraman, iar în aprilie, cu Jean-Lorin Sterian, un constănţean „adoptat” de Capitală.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.139 secunde