Meci amical între Tomitanii Constanța și România U-20

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Naționala de juniori U-20 pregătește participarea la Campionatul European

Meci amical între Tomitanii Constanța și România U-20

Sport 06 Decembrie 2017 / 17:30 859 accesări

Tomitanii Constanța (tricouri albastre) a fost adversara juniorilor U-20 în meciul amical de miercuri

Tomitanii Constanța (tricouri albastre) a fost adversara juniorilor U-20 în meciul amical de miercuri

Lideri în Divizia Națională de seniori la rugby, jucătorii de la Tomitanii Constanța au mai rămas la pregătiri încă două săptămâni după ultimul meci oficial al sezonului (46-6 cu RC Bârlad). Asta pentru că miercuri, pe stadionul „Mihail Naca” din Constanța, rugbyștii antrenați de Cristian Cojocaru au susținut un meci de verificare în compania echipei naționale de juniori U-20 a României, care în perioada 3-10 decembrie 2017 efectuează un stagiu de pregătire la Izvorani, în perspectiva participării la Campionatul European din primăvara anului viitor. Printre cei 32 de jucători convocați se numără și doi jucători de la Tomitanii Constanța, taloneurul Adrian Țală și linia a treia Gabriel Ciorbac, ambii fiind titulari în meciul de la Constanța.

Scorul final a fost 12-12 (7-0), punctele echipei constănțene fiind reușite de Părălește și Zaharia, câte un eseu fiecare, primul fiind transformat de Burlacu. Au evoluat pentru Tomitanii: Galanton, Cuprian, Fl. Sasu - T. Andrei, Tăbuș - Tănase, Boboc, Don - Homiuc, D. Burlacu - Părălește, Sola, Cucoș, Vătafu - I. Coman. Au mai jucat: G. Popa, Drelciuc, Zaharia, Ștefăroi, Daniș, Afloare, Cotiujanu. Alexe a fost învoit, iar Neacșu, Lolea și Pădureanu sunt accidentați.

„A fost un meci foarte util pentru echipa națională și ne bucurăm că am putut ajuta. Federația și clubul nostru se află în relații foarte bune și este normal să ne ajutăm la nevoie. În acest meci am testat și un jucător venit de la Timișoara, George Tătăruș, născut în 1996 și care poate juca atât în linia a doua, cât și în linia a treia. Obiectivul clubului nostru este să promovăm în Superligă și vom încerca în pauza de iarnă să mai aducem câțiva jucători, astfel ca în sezonul de primăvară să rodăm echipa din campionatul următor”, a declarat Răzvan Bota, managerul clubului constănțean. Jucătorii de la Tomitanii au intrat în vacanță, reluarea pregătirilor fiind programată pentru jumătatea lunii ianuarie, în funcție și de starea vremii.

Tomitanii este reprezentată cu patru jucători și la echipa națională U-18, care efectuează un cantonament de pregătire la CSN Snagov, între 4 și 11 decembrie. Este vorba despre pilierul Florian Ciocoiu, taloneurul Cosmin Bălan, mijlocașul la grămadă Ioan Săcară și fundașul Raul Pocovnicu.

Citește și:

Tomitanii Constanța scrie istorie în DNS la rugby

Tomitanii Constanța este noul lider din DNS la rugby

Festival de eseuri pentru Tomitanii Constanța12