Meciul Kortrijk - Mouscron este suspectat de trucaj de către poliţia belgiană!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Meciul Kortrijk - Mouscron este suspectat de trucaj de către poliţia belgiană!

Sport 17 Martie 2017 / 19:17 308 accesări

Poliţia federală din Belgia investighează suspiciuni de trucaj cu privire la meciul Kortrijk - Mouscron 0-2, din ultima etapă a sezonului regulat din campionatul Belgiei, în urma căreia formaţia antrenată de către Mircea Rednic a evitat retrogradarea. Duminica trecută, Mouscron avea nevoie neapărată de victorie pentru a mai spera la salvarea de retrogradarea, dar și de un rezultat negativ al celor de la Westerlo, pe teren propriu, cu Genk. Ambele situații s-au îndeplinit în favoarea echipei lui Mircea Rednic.

Mahmoud Hassan Trezeguet a deschis scorul pentru Mouscron în deplasarea de la Kortrijk, în minutul 34. Mijlocașul egiptean a fructificat pasa primită de la Markovic. Oaspeții s-au desprins pe tabelă la cinci minute după pauză, grației autogolului lui Kovacevic. Westerlo a pierdut pe teren propriu cu Genk, scor 0-4, iar Mouscron a reușit să se salveze de la retrogradare, încheind sezonul regulat pe locul 15, cu 24 de puncte, iar Westerlo pe poziţia a 16-a, cu 23 de puncte. Herman Wijnants, antrenorul lui Westerlo, a considerat că victoria obţinută de Mouscron la Kortrijk a fost suspectă şi a îndemnat autorităţile abilitate să demareze o anchetă.

Poliţia federală din Belgia are o celulă specială denumită „Fraudă şi Fotbal”, care gestionează situaţia meciurilor suspectate a fi trucate pentru pariuri sportive sau alte interese obscure. În cursul zilei de joi, agenţi ai poliţiei federale au interogat jucătorii şi conducătorii clubului Kortrijk. Potrivit cotidianului belgian Le Soir, au existat discuţii despre anumite faze de joc din meciul Kortrijk - Mouscron şi despre abordarea tactică a gazdelor.

Preşedintele clubului KV Kortrijk, Joseph Allijns, a respins orice suspiciune, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial. „Joi 16 martie, eu şi managerul general al clubului am avut o întâlnire cu doi membri ai celulei pentru combaterea corupţiei în sport. Conversaţia a avut un caracter informal şi a vizat o posibilă investigaţie în urma unor informaţii despre meciul Kortrijk - Mouscron. Aceşti agenţi ne-au spus că nu au informaţii concrete cu privire la un caz de fraudă sau corupţie. Singurele aşa-zise probe sunt mărturiile şi materialele apărute în presă. KV Kortrijk a subliniat că se distanţează de orice eventuală formă de corupţie şi va oferi cooperare totală dacă vor apărea informaţii concrete în acest sens”, a spus Allijns.

Tot vineri, Royal Excel Mouscron a emis un comunicat de presă în legătură cu acest caz. „Conducerea clubului Royal Excel Mouscron este şocată de insinuările care au apărut în presă şi respinge în mod oficial orice acuzaţie sau implicare într-un caz de corupţie. Noi am respectat mereu rezultatele sportive ale adversarilor şi aşteptăm acelaşi respect din partea celorlalte cluburi din Jupiler Pro League. Dacă va fi necesar, clubul va coopera în orice investigaţie. De-a lungul unui sezon cu 30 de meciuri, fiecare club poate fi dezamăgit de anumite faze de joc ale formaţiilor adverse. Totuşi, este total nepotrivit să lansezi atacuri împotriva competitoarelor. Royal Excel Mouscron cere respect faţă de rezultatele obţinute pe teren şi dreptul de a nu fi atacaţi pe baza unor acuzaţii nefondate”, se arată în mesajul transmis pe site-ul oficial.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4334 secunde