Meciul România - Georgia va stabili câștigătoarea Rugby Europe Championship 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Meciul România - Georgia va stabili câștigătoarea Rugby Europe Championship 2017
Sport 17 Martie 2017 / 18:24 476 accesări 0 comentarii

Echipa naţională de rugby a României va întâlni duminică selecționata Georgiei, în ultimul său meci din acest sezon al Rugby Europe Championship. Partida va stabili atât campioana celui de-al doilea eşalon valoric din rugbyul european, cât şi câştigătoarea Cupei Antim Ivireanu, pe care și-o dispută anual „Stejarii” și „Lelos”. Meciul este programat duminică, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” din Capitală, de la ora 15.00.

Staff-ul tehnic al naționalei noastre a stabilit vineri echipa care va intra în teren. În Primul XV se vor afla şase jucători care evoluează în Franţa, 4 de la Steaua, 3 de la Timişoara şi 2 de la Baia Mare. România şi Georgia se vor întâlni pentru a 21-a oară. Lelos s-au impus de 11 ori, ultima victorie a Stejarilor înregistrându-se în 2010.

„Meciul cu Georgia este mereu un meci special, de dată aceasta va avea însă o miză diferită. Noi suntem în campania de calificare la Cupa Mondială, Georgia este deja calificată şi o felicităm pentru acest lucru, noi însă mai avem de muncă. Va fi un meci greu, adversarii noştri nu au mai pierdut de 7 ani un meci cu noi, sigur va fi o partidă frumoasă, pe care vrem s-o câştigăm”, a declarat selecţionerul Lynn Howells.

„Mă bucur că ne aflăm din nou aici, este un meci care a devenit deja tradiţie. Întotdeauna meciurile între cele două echipe au fost grele, aşa va fi şi duminică. Ambele echipe au mulţi jucători tineri, au început să facă schimbul de generaţii, de aceea cred că este şi un test util pentru toată lumea. Este o confruntare decisivă, cu o miză importantă, titlul Rugby Europe Championship, aşa că aşteptăm cu nerăbdare ziua meciului. Am venit mai devreme că să fim odihniţi pentru meci, să putem face un antrenament bun al Căpitanului”, a replicat tehnicianul Georgiei, Milton Haig.

Căpitanii celor două formaţii au declarat la unison că este un meci foarte important.

„Venim după patru meciuri și cu bune și cu rele, iar duminică ne așteaptă un meci greu. Întotdeauna a fost o rivalitate și o miză mare între români și georgieni. Noi ne-am pregătit bine săptămâna asta. O să intrăm în teren cu gândul la victorie și sperăm să nu dezamăgim pe nimeni prin jocul pe care-l vom face. Cel mai bun să câștige” - Mihai Macovei.

„Este un meci important pentru noi, vom da tot ce avem mai bun” - Giorgi Nemsadze.

Primul XV al României: 1. Ionuţ Badiu (Carcassonne), 2. Otar Turașvili (Colomiers), 3. Alexandru Ţăruş (Beziers) - 4. Johan van Heerden (CSM Ştiinţa Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes) - 6. Viorel Lucaci (Steaua), 7. Andrei Gorcioaia (Massy), 8. Mihai Macovei (Colomiers) - 9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Florin Vlaicu (Steaua) - 11. Ionuţ Dumitru (Steaua) 12. Sione Fakaosilea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Jack Umaga (Timişoara Saracens), 14. Stephen Shennan (Timişoara Saracens) - 15. Cătălin Fercu (Timişoara Saracens).

Rezerve: 16. Eugen Căpăţînă (Timişoara Saracens), 17. Constantin Pristaviță (CSM Ştiinţa Baia Mare), 18. Alexandru Gordaș (Steaua), 19. Valentin Popîrlan (Timişoara Saracens), 20. Dorin Lazăr (Timişoara Saracens), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti), 22. Jody Rose (Timişoara Saracens), 23. Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens).

În clasamentul REC, înaintea ultimei etape, Georgia este pe primul loc, cu 18 puncte, urmată de România 15 puncte, Spania și Germania câte 8 puncte, Rusia 4 puncte și Belgia 2 puncte. În primele patru meciuri din acest an, România a pierdut în deplasare în fața Germaniei, scor 38-41, apoi a învins Spania pe teren propriu, scor 13-3, Rusia, în deplasare, scor 30-10, și Belgia, în deplasare, scor 33-17. În ierarhia mondială, Georgia este pe locul 12, iar România pe 16.

„Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2016-2018, dacă se clasează pe locul 2, după Georgia, calificată deja direct, de la Cupa Mondială din Anglia, sau dacă se clasează după echipa calificată direct și se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa și Tonga).

Citește și:

Rugbyștii din România și Georgia vor susține meciuri-test cu echipe din Six Nations

„Stejarii” sunt optimiști înaintea „finalei” cu Georgia

Lotul României pentru meciul cu Georgia din Rugby Europe Championship

Victorie cu punct-bonus pentru naționala de rugby, în Belgia

„Stejarii” vor întâlni sâmbătă Belgia, la Bruxelles

Florin Vlaicu va bifa selecția cu numărul 100 în partida cu Belgia

Șase jucători noi în lotul „Stejarilor” pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship

Victorie lejeră pentru „Stejari”, în meciul cu Rusia din Rugby Europe ChampionshipPagina a fost generata in 0.1824 secunde