Medaliaţii la Campionatele Naționale vor putea primi din nou premii în bani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medaliaţii la Campionatele Naționale vor putea primi din nou premii în bani

Sport 09 Iunie 2016 / 19:06 345 accesări
Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului: „Mă bucur foarte mult că, după patru ani de întrerupere, putem premia din nou performanţele sportivilor români obţinute la nivel naţional”

Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului: „Mă bucur foarte mult că, după patru ani de întrerupere, putem premia din nou performanţele sportivilor români obţinute la nivel naţional”

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că, pentru prima dată după patru ani, sportivii vor fi premiați cu bani pentru performanțele obținute la Campionatele Naţionale, după ce Guvernul a adoptat miercuri modificarea Ordonanţei 57/2015, cel mai recent act normativ care menţinea blocarea premierilor la nivel național. Este un succes important pentru ministrul Elisabeta Lipă, în beneficiul sportivilor români. Deşi exista cadrul legal pentru ca aceste recompense să fie oferite (prin HG 1447/2007), Guvernul Boc le-a blocat în 2012, printr-o Ordonanţă de Urgenţă menţinută ulterior de toate Cabinetele care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Elisabeta Lipă şi-a argumentat perfect iniţiativa, iar Guvernul Cioloş a adoptat modificarea Ordonanţei 57/2015, cel mai recent act normativ care menţinea blocarea premierilor la nivel naţional.

„Sunt foarte bucuroasă că, după patru ani de întrerupere, putem premia din nou performanţele sportivilor români obţinute la nivel naţional. Sprijinul acordat de Guvern, de premierul Dacian Cioloş, pentru readucerea normalităţii în recunoaşterea valorii rezultatelor sportive, este o măsură de recompensare necesară şi motivantă. Sunt încrezătoare că, în acest fel, aprecierea de care sportivii se vor bucura va aduce un plus de motivaţie pe drumul către marea performanţă”, a declarat Elisabeta Lipă, în comunicatul oficial postat pe site-ul MTS.

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., pentru performanţele deosebite obţinute în competiţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, federaţiile sportive naţionale, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, ministerele şi alte instituţii centrale care au în subordine structuri sportive pot acorda sportivilor, în funcţie de valoarea performanţei, de importanţa şi amploarea competiţiei, de contribuţia personală şi în limita bugetului aprobat, premii/recompense în lei şi/sau în obiecte, până la valoarea sumelor prevăzute în HG 1447. De pildă, un titlu naţional la seniori, într-un sport individual, va fi premiat cu 1.800 de lei, în timp ce unul la jocurile de echipă va însemna 3.700 de lei.

Elisabeta Lipă a mai obţinut o victorie, de data aceasta în beneficiul angajaţilor ministerului pe care îl conduce. MTS a fost inclus pe lista ministerelor în care a fost ridicată grila de salarizare. Conform unei declaraţii date de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a luat ca reper o medie a salarizării în aparatele proprii ale ministerelor, şi anume 70% din grila Secretariatului General al Guvernului, şi a fost folosită ca reper pentru a ridica şapte ministere, plus Ministerul Economiei. Între acestea se află şi MTS, care până acum avea printre cele mai mici salarii.12
Pagina a fost generata in 0.1743 secunde