Medalii balcanice pentru atleții constănțeni de la CS Farul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medalii balcanice pentru atleții constănțeni de la CS Farul

Sport 27 Februarie 2017 / 19:50 929 accesări
Cristina Bujin a cucerit medalia balcanică de bronz la triplusalt

Cristina Bujin a cucerit medalia balcanică de bronz la triplusalt

Sâmbătă, la Belgrad, s-au desfășurat Campionatele Balcanice pentru seniori, competiție la care țara noastră a fost reprezentată și de patru sportivi de la CS Farul Constanța. Trei dintre ei au urcat pe podium, însă niciunul pe cea mai înaltă treaptă. Ionuț Neagoe (CS Farul - CSU Pitești, antrenor Angela Popescu) a ocupat locul 2 în proba de săritură în lungime, cu performanța de 7,85 metri. Tot o medalie de argint a cucerit și Cristian Radu (CSM Ploiești - CS Farul, antrenor Robertino Tănase), în proba de ștafetă 4x400 m, în care a alergat alături de Sebastian Mihai Ursachi, Valentin Voicu și Cosmin Trofin. În fine, Cristina Bujin (CS Farul - Steaua București, antrenor Daniel Cojocaru) a obținut medalia de bronz la triplusalt, cu 13,84 m. La rândul său, Cristi-Nicușor Boboc (CS Farul - CSU Galați, antrenor Daniel Cojocaru) a ocupat locul 6 la triplusalt, cu o săritură de 15,86 m. Dacă ar fi reeditat acel 16,16 m cu care devenea campion național în urmă cu doar o săptămână, ar fi cucerit medalia de bronz!

La Belgrad, România a ocupat doar locul 8 în clasamentul pe medalii, cu o medalie de aur, 8 de argint și 6 de bronz, e drept, cel mai mare total. Grecia a ocupat prima poziție, cu 4 medalii din fiecare metal, urmată de Serbia 4-1-4 și Turcia 3-3-2. Tricolorii au fost ultimii în clasamentul masculin (10) și pe locul 5 la feminin.

De remarcat că performanțele obținute la Belgrad au determinat Federația Română de Atletism să-i nominalizeze pe Ionuț Neagoe și Cristina Bujin în lotul național care va lua parte la Campionatele Europene pentru seniori, programate tot în capitala Serbiei, în perioada 3-5 martie.

Sâmbătă și duminică, la București, a avut loc faza finală a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru juniori, la care cluburile constănțene au participat cu 10 atleți și atlete, cucerind cinci medalii. Campion naționali au devenit Radu Costache (CS Farul, antrenor Alin Larion), cu 8,05 la 60 m garduri, și Răzvan Grecu (CSȘ 1 Constanța - CS Farul, antrenor Daniel Cojocaru), care a sărit 15,46 m la triplusalt. Ioana Manoliu (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța - CS Farul, antrenor Carmen Botea) a obținut argintul la săritura în lungime, cu 5,98 m, și bronzul la triplusalt, cu 12,75 m. A cincea medalie, de bronz, a intrat în posesia lui Florin-Alexandru Vișan (LPS Constanța - CS Farul, antrenor Carmen Botea), care a sărit 15,17 m la triplusalt.12