Medic acuzat că a folosit identitatea pacienţilor pentru a deconta consultaţii fictive

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medic acuzat că a folosit identitatea pacienţilor pentru a deconta consultaţii fictive

Eveniment 13 Mai 2019 / 18:08 910 accesări

Un medic din Timiş este acuzat de înşelăciune, după ce ar fi decontat consultaţii pe numele unor pacienţi, fără ca acestea să fi avut loc şi fără ca pacienţii să ştie, potrivit mediafax. În cabinetul acestuia, poliţiştii au găsit 151 de carduri de sănătate, pe care se presupune că le-ar fi folosit în scop ilegal.

Poliţiştii au făcut luni două percheziţii la cabinete medicale din Brestovăţ şi Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, într-un dosar de înşelăciune şi fals privind identitatea.

„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unui bărbat, de 58 de ani, bănuit că, în perioada 2015- 2018, ar fi reţinut fără drept cardurile de sănătate ale mai multor persoane, în scopul raportării şi validării unor servicii medicale şi completând registrele de consultaţii cu date presupuse nereale”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că percheziţiile au fost făcute la un cabinet medical care are două sedii şi unde medicul şi-ar fi decontat servicii neefectuate.

Pentru decontarea consultaţiilor fictive, medicul ar fi folosit cardurile medicale ale pacienţilor. De altfel, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 151 de carduri de sănătate şi 18 registre de consultaţii, care sunt necesare în vederea cercetării cauzei. În urma percheziţiilor, o persoană a fost dusă la audieri. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului.12
Pagina a fost generata in 0.3018 secunde