Medici de la Elias au descoperit „bacterii de hazna“ în săpunul din spital

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medici de la Elias au descoperit „bacterii de hazna“ în săpunul din spital

Sănătate 25 Mai 2016 / 09:16 803 accesări

Dosarul dezinfectanților ar fi putut porni în 2014, când un copil nou născut și un bolnav de cancer au intrat în stare gravă pentru că au contactat infecții nosocomiale.

Catalin Tolontan vine cu o nouă dezvăluire: Două milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant au fost descoperite din curiozitate profesională.

Jurnalistul a povestit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că un medic de la Elias a descoperit "bacterii de hazna" în dezinfectanții produși de Romchim, însă nimeni nu a anchetat cazul atunci.

”Două doctorițe de la laboratorul de la Elias au făcut o descoperire întâmplătoare, dar merituoasă. Una dintre ele s-a spălat pe mâini și la un moment dat a văzut că săpunul de pe mâinile ei prezenta impurități vizibile cu ochiul liber. Colega ei a venit imediat cu ideea să îl pună la microscop, sub formă de culturi să vadă ce e cu acest săpun. Și au fost îngrozite să descopere că acel săpun conține bacterii. Vorbim de un săpun antibacterian care în mod normal trebuie să ucidă bacterii, dar care conținea chiar el bacterii”, a spus Cătălin Tolontan, la Antena 3.

Ca să scape de bacteria ucigașă, medicii de la Elias au fost siliți să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane și săli de operație.

Cătălin Tolontan a subliniat că, la acea vreme, instituțiile și demnitarii ”au pus batista pe țambal”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2025 secunde