Medicii de familie, către ministrul Sănătății!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medicii de familie, către ministrul Sănătății!

Sănătate 16 Mai 2018 / 14:41 634 accesări

Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) s-au întâlnit pe 15 mai cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Au fost discutate solicitări mai vechi ale organizației privind debirocratizarea activității, simplificarea legislației privind prescrierea medicamentelor precum și aspecte legate de dificultățile generate de subfinanțarea asistenței medicale primare.

În cadrul discuțiilor s-au identificat soluții privind eliminarea reglementărilor coercitive și completarea corespunzătoare a legislației privind prescrierea unor medicamente în asistența medicală primară.

Din păcate nu au fost identificate soluții privind finanțarea asistenței medicale primare cu toate că în acest sector nu s-a făcut o ajustare bugetară în concordanță cu schimbările din sistemul medical public, fapt care generează îngrijorare privind supraviețuirea cabinetelor din asistența medicală primară. Mai mult decât atât, există alte îngrijorări legate de capacitatea Ministerului Sănătății de a asigura finanțarea continuă a serviciilor medicale prin centrele de permanență.

Ne manifestăm speranța că soluțiile identificate vor fi puse în aplicare, iar pentru problemele la care nu am identificat soluții, Guvernul României și Ministerul Sănătății să identifice cât mai rapid resurse, dovedind astfel că înțeleg importanța sectorului de asistență medicală primară. Considerăm că interesul pacienților și dreptul la o practică medicală eficientă sunt motivații serioase care vor depăși barierele administrative, semnează Biroul executiv al SNMF.12
Pagina a fost generata in 0.1573 secunde