Medicii, „pregătiți să lupte în stradă“ dacă Guvernul le afectează salariile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scrisoare deschisă adresată premierului Orban de sindicate din Sănătate Medicii, „pregătiți să lupte în stradă“ dacă Guvernul le afectează salariile
Social, Sănătate 10 Noiembrie 2019 / 08:45 700 accesări 4 comentarii

Sindicatul Medicilor, Farmaciştilor, Chimiştilor şi Biologilor din România PROMEDICA şi Alianţa Medicilor USMR anunţă, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, că medicii vor ieşi în stradă, dacă Guvernul le va scădea sau nu le va asigura salariile pe motiv că „nu sunt bani pentru salarii în sănătate“, gogoriță cu care primul ministru și ministrul Sănătății și-au început mandatul, declanşând o stare de alertă în spitale.

„Domnule prim-ministru al României, reprezentanţii Sindicatului medicilor Promedica şi USMR - Alianţa Medicilor doresc să vă atragă atenţia, în mod public, asupra unui aspect extrem de important, pentru buna funcţionare a sistemului medical: asigurarea salariilor personalului medical, indiferent de situaţia economică. Ludovic Orban: 'Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârşitul anului', 'Gaura PSD, în Sănătate. Orban: Nu sunt bani pentru salarii şi programe', 'Orban anunţă că nu sunt suficienţi bani pentru programele din sănătate. Nici de salarii', acestea sunt doar câteva dintre titlurile de presă, care au declanşat o stare de alertă în spitale. În acest moment, în unităţile medicale oamenii se tem să nu apară scăderi salariale ce ar putea să îi afecteze, în mod grav. Suntem pregătiţi să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă! Ne-am săturat să auzim mereu acelaşi: 'nu mai sunt bani'. Avem cu toţii nevoie de soluţii, nu de ameninţări, debusolare şi teama că mâine nu ne vom primi banii“, se precizează în scrisoarea deschisă.

Medicii îl informează pe premierul Orban că aşteaptă de la el perspectiva asigurării unui climat de muncă benefic desfăşurării activităţii medicale și atrag atenția, prin Sindicatele PROMEDICA şi USMR, că dacă nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, sunt pregătiţi să lupte în stradă, pentru că au "toleranţă zero faţă de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce", ceea ce ar atrage un exod masiv al cadrelor medicale către spitale din alte ţări.

"Suntem gata să protestăm pentru a ne apăra. Scăderea salariilor va lăsa România fără medici buni. Scăderea salariilor medicilor ar atrage după sine un exod masiv al cadrelor medicale, către spitalele din alte state, unde sunt trataţi cu respect şi remuneraţi pe măsura muncii depuse. La fiecare şase ore, un medic pleacă din România. România ocupă penultimul loc la nivel de Uniune Europeană la capitolul medici pe cap de locuitori. Mai prost decât noi stau doar polonezii. Datele Eurostat arată că, în România, sunt 276 de medici la suta de mii de locuitori, în vreme ce Grecia are de mai bine de două ori mai mulţi medici decât ţara noastră. Scăderea salariilor ar însemna agravarea acestei situaţii şi aşa îngrijorătoare. Prin urmare, vă rugăm să vegheaţi la respectarea drepturilor salariale ale medicilor şi să nu permiteţi apariţia unei crize majore în sistemul medical", mai spun medicii de la PROMEDICA şi USMR.

Loading...

4 comentarii

Ct 14:09:15 / 11 Noiembrie 2019
mda...

nimic nou cand vine vorba de salarii,sporuri si alte pomeni total nemeritate... dar, nu ies in strada si impotriva spagarilor, impotriva incompetentilor, nesimtitilor care isi bat joc de pacienti desi sunt platiti ca in europa??? o asistenta , semianalfabeta dealtfel, e platita mai bine decat un profesor, un inginer , samd.... ce ofera ei in compensatie, in afara nesimtirii care nu s a schimbat ?

aladin 01:35:04 / 12 Noiembrie 2019
Pentru Ct

Toate meseriile au uscaciunilor lor ! Una peste alta .... Sa castige iara Mutu iara alegerile ca va fi lapte ai miere

WC Johanis... 07:09:45 / 13 Noiembrie 2019
WC Johanis WC JOHANIS

Wc Johanis wc Johanis wc Johanis WC JOHANIS...Un impostor.Un PENAL TRĂDĂTOR de țară... Iară Medici își merită soarta !!!!.La fel ce-i care au votat pentru WC JOHANIS !!!..Nu a-ți văzut ce sa întâmplat în parlamentul României când PSD a propus mărimea salarilor profesorilor și medicilor !!!???. PDL PNL CIUMA ROȘIE sa opus ..Nu a votat .. Atunci sa înțeleg că bugetarii și aici mă refer la profesorii și medici nu au acces la curent electric ?.. Cum sa votezi cu un partid MAFIOT care îți vrea râul ?(PDL PNL CIUMA ROȘIE )?

PACIENT MORT 07:52:23 / 16 Noiembrie 2019
DECES

Popor roman aveti idee ca intr-un spital din RSR un pacient a fost internat detectandui-se o punga de puroi la ficat.A fost tinut vreo 10 zile in salon doar cu cateva perfuzii(cand punga se putea sparge oricand) la TV pentru a vedea noutatile politice din iubita noastra tara.Cand s-a decis operatia(adica cand si-au adus aminte si de el) pacientul intrase deja in septicemie.Acum se afla unde-i cel mai cald si bine-in pamant,la vreo 15 sau 20 m,nu stiu,depinde cum se lasa pamantul dupa ploaie..... Propun o lege de urgenta pentru tot personalul medical al tarii(medici,asistente,etc) salarii de 100.000 eur pe luna platibili la timp si legalizarea spagii. De asemenea propun ca fiecare spital din RSR sa fie dotat cu un aparat de ultima generatie de masurat spaga-spagometru sau spagmetru.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1886 secunde