Medicii rezidenţi nu mai primesc bursa lunară de 670 de lei?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Schimbări după intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării Medicii rezidenţi nu mai primesc bursa lunară de 670 de lei?!
Sănătate 09 Iulie 2017 / 10:10 469 accesări 0 comentarii

Platforma România 100 cere lămuriri Guvernului PSD-ALDE după ce medicii rezidenţi au fost anunţaţi că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cerând remedierea situaţiei. "Platforma România 100 cere lămuriri şi clarificări ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii pentru situaţia semnalată de mai mulţi medici rezidenţi care au fost anunţaţi că începând cu 1 iulie 2017 – odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei. În acest moment, după adoptarea Legii salarizării în Parlament, nu mai există baza legală pentru acordarea acestei burse", potrivit unui comunicat de presă transmis de Platforma România 100 către MEDIAFAX. Platforma România 100 suştine că PSD-ALDE a abrogat în Parlament, prin Legea Salarizării, articolul 18 din OUG nr. 103/2013 care prevedea că "medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal delucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei".

Articolul 38 din Legea salarizării reglementează menţinerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor, însă, bursa rezidenţilor nu este venit asimilat salariului, potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că dacă este o eroare aceasta "trebuie corectată de urgenţă", iar dacă nu, atunci "este încă un semn al incompetenţei acestei guvernări toxice".

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1526 secunde