Medicul Gheorghe Burnei a fost plasat în arest la domiciliu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medicul Gheorghe Burnei a fost plasat în arest la domiciliu

11 Decembrie 2016 / 17:17 554 accesări

Tribunalul București a decis, duminică, plasarea în arest la domiciliu a medicului Gheorghe Burnei, acuzat de procurori că ar fi primit bani de la părinții pacienților pe care i-ar fi operat. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că se investighează mai multe decese ale unor pacienți ai săi.

Decizia Tribunalului București este executorie însă nu și definitivă.

Gheorghe Burnei a fost dus duminică la Tribunalul București unde magistrații au judecat cererea procurorilor, acesta fiind reținut de Parchetul Capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cerere de arestare preventivă a fost întemeiată pe probe privind fapte de corupție, susțin procurorii, existând 17 plângeri la parchet, depuse de părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani, prima fiind depusă la data de 28 septembrie. Cei care au făcut sesizările au fost audiați de procurori.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că la perchezițiile făcute la locuința și biroul lui Gheorghe Burnei au fost găsite mai multe plicuri cu bani, în total fiind găsiți peste zece mii de euro. Sursele citate spun că sumele ar fi reprezentat banii primiți de la pacienți cu titlul de mită, fiind găsiți lei, euro și dolari. Au fost găsite și plicuri goale, semn că s-ar fi folosit de o parte de bani, spun aceleași surse. Astfel, la perchezițiile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiți, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuința acestuia în jur de trei mii de euro.

Sursele citate au declarat că în dosar se fac verificări în privința mai multor decese ale unor pacienți operați de medicul Gheorghe Burnei, datele reieșind din declarațiile rudelor pacienților dar și din precizările făcute de foști sau actuali colaboratori ai doctorului.

Potrivit surselor judiciare menționate, cei care au colaborat cu medicul le-ar fi spus procurorilor că Gheorghe Burnei, șeful Secției de Ortopedie a Spitalului Marie Curie, cumpăra de la măcelărie oase de animale pentru a le implata pacienților, fără respectarea vreunei proceduri. Astfel, mai multe intervenții chirurgicale sunt investigate, urmând a se cere expertize medicale în cazurile indicate.

În ceea ce privește realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, cercetările sunt în desfășurare, procurorii precizând că procedura de strângere a probelor în astfel de cazuri este anevoioasă întrucât, în afara audierilor, sunt necesare expertize medicale. După realizarea acestora se vor stabili circumstanțele în care a fost realizată fiecare intervenție și dacă medicul a încălcat legea, afectând viața pacienților.12