Memorabil! Medicii înotători au strâns bani pentru renovarea Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Înotul dăruiește viață nou-născuților

Memorabil! Medicii înotători au strâns bani pentru renovarea Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța

Sănătate 02 Iulie 2018 / 15:50 864 accesări

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie București a înotat în echipă cu dr. Livia Frăţiman, șeful Secției neonatologie, Spitalul Județean Constanța în cadrul concursului Swimathon București. În cadrul campaniei s-au adunat peste 117.000 lei pentru renovarea și modernizarea Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Constanța. Peste 740 de donatori și voluntari s-au implicat în acțiunea de susținere a proiectului.

Peste 117.000 de lei s-au strâns la ediția 2018 a competiției Swimathon București, organizată la Bazinul Olimpic Dinamo, pentru renovarea și modernizarea Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța. În total, peste 740 de donatori și voluntari s-au implicat în această acțiune: 30 de înotători s-au aliniat pentru startul competiției, cu misiunea de a strânge fonduri pentru proiect, iar peste 700 de persoane au făcut donații. Din echipele care au înotat pentru cauza secției de la Constanța au făcut parte dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie București, care a participat alături de fiul lui, dr. Livia Frăţiman, șeful Secției de neonatologie, Spitalul Județean Constanța, 15 voluntari mobilizați de Fundația Vodafone România, precum și voluntari mobilizați de asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, parteneri ai proiectului.

Banii strânși la Swimathon prin donațiile mobilizate de partenerii proiectului de la Constanța și echipele participante se vor adăuga investiției de 1,1 milioane de euro, anunțată de Fundația Vodafone România. Suma investită de fundație va asigura cea mai mare parte a bugetului de 1,5 milioane de euro, estimat pentru lucrările de renovare și modernizare.

Mortalitatea infantilă din sud-estul țării, la cote maxime

Demarat în august 2017, proiectul Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța se află în prezent în desfășurare. În momentul lansării, Fundația Vodafone România anunțase un buget necesar estimat la 1,3 milioane de euro, ce urma să fie asigurat prin campania de donații și sponsorizări derulate de cei doi parteneri, asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, fundația contribuind prin dublarea fondurilor strânse. În contextul creșterii cu 200.000 de euro a bugetului inițial, până la 1,5 milioane de euro, ca urmare a unor lucrări suplimentare neprevăzute, fundația a decis să investească 1,1 milioane de euro în noua secție.

În Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Calarași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa.

Noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Secția va fi de asemenea dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților.

Echipele Fundației Vodafone România pentru Swimathon se adaugă celor peste 630 de voluntari care au participat, de la începutul anului până acum, în diverse acțiuni de voluntariat organizate de fundație. Voluntariatul este una dintre cele patru direcții strategice de implicare ale Fundației Vodafone România, alături de sănătate, educație și servicii sociale.12