Memoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor", la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Memoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor", la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 10 Ianuarie 2022 / 17:24 995 accesări

Biblioteca „Ioan N. Roman" Constanța,organizeazăMarți,11 ianuarie 2022, ora 16,masa rotundăcutemaMemoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor" de Florin Constantin Pavlovici,undeprof. univ. dr. habil Angelo Mitchievicise va afla în dialog cu domnulAlexandru Mihalcea, fost deținut politic, fost corespondent al ziarului „România liberă" la Constanța, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Literatura memoriei reprezintă o parte extrem de importantă a literaturii române, iar memoriile de detenție din perioada comunistă sunt menite să facă publică istoria recentă a țării noastre, dar și un capitol sumbru al ei. Aceste memorii relevă în ce măsură credința în valori precum libertatea de gândire, de exprimare, de liberă circulație, ideea de justiție, de liber arbitru este pusă la încercare în contextul unui regim totalitar, iliberal.

Experiențele limită ale deținuților politici vorbesc despre descoperirea umanității în chiar locul menit pierderii, aneantizării ei. Subiectul acestei discuții,Florin Constantin Pavlovici, decedat pe data de 13 decembrie 2021, este unul dintre cei mai sensibili și mai profunzi martori ai Gulagului comunist.

Masa rotundă face parte din ciclulDialoguri dobrogene, serie de evenimente dedicate istoriei și culturii dobrogene, personalităților eișivalorilor care le edifică.

Dialogul va fi transmis online, pe pagina de facebook a bibliotecii, fără prezența publicului, la eveniment ținând cont dereglementările privitoare la desfășurarea evenimentele culturale în contextul pandemic actual.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1758 secunde