Mentorul trupei AC/DC, George Young, a murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mentorul trupei AC/DC, George Young, a murit

Monden 23 Octombrie 2017 / 11:38 1647 accesări

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP. Născut la Glasgow, George Young a emigrat în adolescență împreună cu familia sa în Australia și a atins celebritatea în anii 1960 în calitate de chitarist al grupului Sydney The Easybeats, pentru care a compus 'Friday on my mind', devenit un succes internațional.

Împreună cu colegul său Harry Vanda, a compus și pentru John Paul Young piesa 'Love is in the Air', devenit un hit planetar. Young și Vanda au fost de asemenea producătorii primelor înregistrări ale trupei australiene de hard rock AC/DC, înființată de frații Malcolm și Angus Young. George Young rămâne în amintire mai ales pentru contribuția sa la emergența trupei AC/DC, pentru care a produs numeroase albume precum 'High Voltage', 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' sau 'Let There Be Rock'. In 1988, George Young și Harry Vanda au fost incluși în ARIA Hall of Fame. După retragerea sa din industria muzicală, în anii 1990, George Young s-a retras împreună cu familia sa în Portugalia.

"Cu mare durere anunțăm decesul fratelui nostru iubit și mentor George Young", a anunțat trupa AC/DC într-un comunicat. "Fără ajutorul și sfaturile sale, nu ar fi existat AC/DC", precizează comunicatul. "În calitate de muzician, compozitor, sfătuitor și chiar mai mult nu ne putem imagina un om mai implicat și mai profesionist decât el", încheie nota.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2185 secunde