Mergea și Tecău au adus victoria echipei României în Cupa Davis (3-0)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mergea și Tecău au adus victoria echipei României în Cupa Davis (3-0)

05 Martie 2016 / 17:28 432 accesări

Perechea Florin Mergea / Horia Tecău a învins cuplul Blaz Rola / Grega Zemlja, cu 6-3, 7-6 (7/5), 7-6 (7/3), sâmbătă, în Sala Sporturilor ''Victoria'' dn Arad, și a adus victoria echipei de tenis a României în fața Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.
România și-a asigurat victoria după două zile, prin punctele realizate de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, vineri, și de perechea Florin Mergea / Horia Tecău, sâmbătă la dublu.
Echipa României s-a calificat în turul al doilea, unde va întâlni echipa Spaniei, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie.
Tecău (3 ATP la dublu) și Mergea (11 ATP la dublu) trebuiau să joace inițial contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu) și Tomislav Ternar (fără clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 după prima zi, căpitanul nejucător al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis să folosească cei mai valoroși jucători ai săi.
În ciuda diferenței din ierarhii (Rola - 211 la dublu, Zemlja - 554 la dublu), meciul a fost destul de echilibrat, dar plusul de valoare și experiența mai mare la dublu a românilor a făcut în cele din urmă diferența.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5071 secunde