Merită să-ți cumperi o mașină pe timp de criză economică?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Merită să-ți cumperi o mașină pe timp de criză economică?

Lifestyle 29 Iulie 2020 / 12:46 576 accesări

Pandemia încurcă socotelile în mai toate domeniile, conform Rki Danmark, printre cele mai afectate activități numărându-se și piața auto. La nivel de producție, România a înregistrat o scădere de peste 28,8% în primele 6 luni ale anului. Modelele Dacia Duster, Sandero, Logan și Logan MCV sunt cele mai solicitate tipuri de mașină autohtonă.

Alături de acestea, modelele Puma și Eco Sport de la Ford completează lista de autoturisme cu priză la public pe piața românească. Situația nu este singulară în România (scădere a numărului de noi înmatriculări cu peste 30%), fiind la nivelul UE (scădere de 38%). În astfel de condiții, pe fondul crizei de sănătate și a celei economice, merită să îți cumperi o mașină?


Contra cumpărare mașină dacă este criză financiară

Achiziția unei mașini noi nu este recomandată pe timp de criză, mai ales dacă ești un șofer începător. Automobilul nou se depreciază cu 10% de la prima cheie, iar modul de conducere al unei persoane fără experiență poate să îl deterioreze mult mai rapid. În astfel de cazuri o mașină la mâna a doua este o opțiune mult mai bună. Chiar dacă un autovehicul second hand înseamnă și posibile cheltuieli de întreținere, este o opțiune mult mai avantajoasă dacă abia ți-ai luat permisul auto.

Ca orice bun ce face parte din categoria produselor ce implică cheltuieli mari, mașina nu înseamnă doar costul de achiziție, ci și taxe de înmatriculare, asigurarea unui loc de parcare, costuri de întreținere (schimbare plăcuțe frâne, discuri, filtru polen, ulei, etc.), achiziționarea a două seturi de anvelope (iară și vară) și multe altele. Așa că, dacă nu ai o situație financiară sigură în această perioadă, cel mai indicat este să amâni achiziționarea unei mașini.


Pro achiziție mașină în timp de criză economică

Având în vedere că dealerii auto trebuie să supraviețuiască pe timp de criză, ofertele lor sunt din ce în ce mai generoase în această perioadă. În cazul în care dispui de banii necesari îți poți achiziționa pachete full-option la prețuri foarte accesibile. De altfel, în cazul mașinilor noi, prețul de vânzare nu este în scădere, dar sunt oferite variante îmbunătățite la prețuri ce sunt în avantajul clientului.

Prețul combustibilului a scăzut în timpul pandemiei, ceea ce reprezintă un motiv bun pentru achiziția unei mașini. Ofertele la autovehiculele hibrid și electrice sunt foarte bune, așa că poți să renunți la mașina veche și să încerci una dintre mașinile viitorului. Prețurile au fost ușor ajustate, iar programul guvernamental Rabla Plus este un avantaj major pentru cei care își doresc o mașină electrică sau hibrid.

În privința modului de plată, soluțiile recomandate sunt plata cash sau billigste billån (cel mai ieftin împrumut auto). Este de preferat să optezi pentru un credit auto care să fie avantajos (rate fixe, cu dobândă fixă) pentru că în acest fel vei controla mai bine bugetul. Cele mai populare mărci de automobil în România sunt Dacia, Skoda, Volkswagen, Renault, Hyunday și Toyota. Achiziționează-ți o mașină care să aibă și costuri de service acceptabile, piese de schimb disponibile și reprezentanțe profesioniste. Criza economică este imprevizibilă, așa că asigură-te de fiecare dată pentru a avea parte de un viitor financiar sigur!Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.3106 secunde