Merkel angajează refugiați, extremiștii îi iau la goană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Una caldă, alta rece

Merkel angajează refugiați, extremiștii îi iau la goană

Externe 15 Septembrie 2016 / 15:26 412 accesări

Circa 80 de localnici de extremă dreapta s-au confruntat joi cu 20 de solicitanţi de azil în oraşul Bautzen din estul Germaniei. Refugiații au fost alergaţi până la azilul în care erau găzduiţi, unde au solicitat protecţia gărzilor. Tensiunile anti-imigrare au escaladat în luna februarie în Bautzen, când localnicii au salutat cu urale incendierea unei clădiri în care locuiau imigranţi. În luna martie, preşedintele german, Joachim Cauck, a fost abuzat verbal în timpul vizitei sale în Bautzen, care avea scopul de a discuta despre fluxul imigranţilor din Germania. În Bautzen şi Niedergurig, un oraş aflat în apropiere, sunt patru azile pentru solicitanţii de azil. Bautzen se află în apropierea oraşului Dresda, unde s-au pus bazele mişcării Pegida, Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Vestului.

De la sosirea celor 1,1 milioane de refugiați pe teritoriul german, în unele zone, în special cele din est, s-a înregistrat o creştere a violenţelor împotriva imigranților şi a susţinerii Partidului anti-Islam Alternativă pentru Germania (APG). Potrivit forţelor federale ale poliţiei, de la începutul anului 2016 au avut loc 700 de atacuri asupra clădirilor care găzduiesc imigranţi şi refugiaţi, inclusiv 57 de incendieri premeditate.

În ciuda tuturor acestor probleme, cancelarul german, Angela Merkel, continuă să vadă... partea plină a paharului. Aceasta a declarat joi că Germania trebuie să găsească o soluție viabilă pentru integrarea mai rapidă a refugiaților pe piața forței de muncă, după ce marile companii germane au angajat mai puțin de 100 de refugiați din cei aproximativ un milion. Merkel s-a întâlnit miercuri, la Berlin, cu liderii unora dintre cele mai mari firme din Germania, pentru a discuta despre modul în care ar putea să se facă integrarea refugiaților în rândul forței de muncă. ”Mulți refugiați sunt deja înscriși în cursuri de integrare, așa că trebuie să dăm dovadă de puțină răbdare, însă trebuie să fim gata în orice moment să dezvoltăm soluții viabile. Multe din firme susțin că imposibilitatea de comunicare în limba germană, lipsa de calificare și nesiguranța privind permisiunea de a rămâne în Germania sunt principalele motive pentru care nu angajează mai mulți refugiați”, a declarat Merkel.

Un sondaj realizat de Reuters, în care au fost incluse cele mai mari 30 de firme listate la Bursa germană, a relevat că acestea au angajat în total 63 de refugiați, din care 50 la Deutsche Post DHL, care a precizat că a aplicat o abordare pragmatică și a angajat refugiații pentru sortarea și livrarea de colete și scrisori.12
Pagina a fost generata in 0.2722 secunde