Merkel se vaită de... lipsa de solidaritate a est-europenilor în criza refugiaţilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Merkel se vaită de... lipsa de solidaritate a est-europenilor în criza refugiaţilor

Externe 29 August 2016 / 16:15 513 accesări

Când a primit imigranții cu brațele deschise în Germania ei și în Europa noastră, Angela Merkel nu a întrebat pe nimeni, nu s-a consultat nici măcar cu aliații ei de la Berlin, deși ar fi fost frumos să o facă. A crezut că mizează pe o carte câștigătoare, că își va revigora demografia și economonia. Acum, când nimeni nu mai crede în povestea ei de succes cu imigranții, după ce europenii cu nemții ei în frunte și-au luat-o de la teroriștii infiltrați printre refugiații lui Merkel, aceasta arată cu degetul spre noi, ultimii veniți în UE, văitându-se de lipsa noastră de solidaritate. De consultat nu ne consultă nimeni, de criticat ne critică toți, din păcate, chiar cu noi în frunte!

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denunţat lipsa de solidaritate a ţărilor central şi est-europene în criza imigraţiei, atrăgând replica Poloniei, care susţine că sistemul UE de distribuire a refugiaţilor reprezintă o... încălcare a suveranităţii. „Este inacceptabil ca unele state UE să nu accepte refugiaţi doar pentru că sunt musulmani. Fiecare trebuie să aibă propria contribuţie”, a declarat Angela Merkel într-un interviu acordat postului ARD. Cancelarul Germaniei a subliniat că UE reuşeşte să găsească soluţii, inclusiv în problema refugiaţilor. Konrad Szymanski, adjunct al ministrului de Externe din Polonia, a criticat declaraţiile cancelarului Germaniei: ”Cred că această atitudine este dăunătoare pentru Europa şi deja atrage o opoziţie puternică”. În opinia oficialului polonez, impunerea cotelor de distribuire a refugiaţilor la nivelul UE ar încălca suveranitatea statelor membre şi ar ameninţa integrarea europeană.

Săptămâna trecută, un membru al Guvernului Italiei a cerut UE să iniţieze proceduri de sancţionare a ţărilor care nu respectă cotele de distribuire a refugiaţilor. Germania, Franţa şi Austria au sugerat în mai multe rânduri sancţionarea ţărilor europene care nu acceptă cotele de repartizare a refugiaţilor. Fostul cancelar austriac Werner Faymann a pledat, acum câteva luni, pentru solidaritatea ţărilor central şi est-europene în primirea refugiaţilor, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire. Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi. Ungaria va organiza, în octombrie, un referendum pe tema aplicării cotelor de distribuire a imigranţilor.12