Merkel și Trump au discutat despre continuarea parteneriatului dintre Germania și SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Merkel și Trump au discutat despre continuarea parteneriatului dintre Germania și SUA

Externe 11 Noiembrie 2016 / 15:01 392 accesări

Cancelarul german, Angela Merkel, a discutat telefonic cu președintele ales al SUA, Donald Trump, despre menținerea relațiilor dintre Germania și Statele Unite, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin. Georg Streiter nu a oferit detalii în privința duratei convorbirii sau altor subiecte abordate.

Angela Merkel va avea, joi, o întrevedere în Berlin cu președintele Barack Obama, pentru a discuta despre acordul de liber schimb dintre SUA și UE, a adăugat Streiter. Miercuri, cancelarul Germaniei l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în scrutinul prezidenţial din SUA, dar a atras atenţia că opţiunea poporului american îi va conferi viitorului lider de la Casa Albă o responsabilitate mare la nivel global. ”Donald Trump ar trebui să clarifice părerile sale în ceea ce privește Rusia și să înțeleagă că NATO este o alianță bazată pe valori comune și nu o afacere sau o companie”, a declarat Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării. ”Nu poți spune că trecutul nu contează, că valorile pe care le împărtăşim nu contează, iar în schimb să încerci să obţii cât mai mulți bani posibil de la NATO și să te gândești dacă poți obține o afacere bună”, a mai precizat von der Leyen.

Înainte de a ajunge președinte, Trump a insinuat că SUA ar putea să nu mai protejeze alți membri NATO, dacă aceștia nu vor contribui suficient la costurile militare, sugerând că Washingtonul ar putea să retragă forțele militare NATO desfășurate în Europa. ”Donald Trump trebuie să spună foarte clar de partea cui este. Dacă este de partea legii, păcii și democrației sau dacă nu îi pasă de toate acestea și doar încearcă să obțină un bun prieten în persoana lui Putin”, a completat ministrul. În perioada campaniei electorale, Donald Trump și-a exprimat admirația pentru președintele rus și a condamnat acțiunile statelor occidentale în Ucraina.12
Pagina a fost generata in 0.1599 secunde