Meryl Streep crede sincer în Hillary Clinton

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Meryl Streep crede sincer în Hillary Clinton

Externe 27 Iulie 2016 / 17:59 465 accesări

Actrița americană Meryl Streep, cunoscută pentru talentul său incontestabil de a interpreta personaje care au marcat istoria omenirii, întrevede, probabil, perspectiva unui nou rol valoros în palmaresul său, acela al lui Hillary Clinton, prima femeie din istoria SUA în cursa pentru Casa Albă. Vedeta în vârstă de 67 de ani a ținut un discurs plin de pasiune în cadrul Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat, care a avut loc în Philadelphia, pentru a-și arăta sprijinul față de candidatul democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton. Actrița americană multiplu laureată a premiului Oscar a fost una dintre celebritățile prezente în cea de-a doua zi a Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat, unde Hillary Clinton a intrat în istoria Americii, fiind prima femeie din istoria SUA nominalizată în lupta pentru prezidenţiale de un partid cu o importanţă majoră. Printre chipurile faimoase prezente la eveniment s-au numărat Alicia Keys, Lena Dunham, Elizabeth Banks, America Ferrera și Andra Day.

Vorbind despre Hillary, Meryl Streep a întrebat retoric publicul: ”De unde își ia curajul și grația? De unde își iau toate Primele Doamne, deschizătoarele noastre de drumuri, de unde își iau tăria?”. Actrița a continuat comparând-o pe Clinton cu Sandra Day O'Connor, care a intrat în istorie ca prima femeie judecător al Curții Supreme din SUA, dar și cu Geraldine Ferraro, prima femeie care a candidat pentru funcția de vicepreședinte al SUA, fiind susținută de un partid politic major. În timp ce competitorul republican, Donald Trump, conduce în sondajele de opinie, Meryl a declarat că nu are niciun dubiu că Hillary Clinton va deveni președinte în noiembrie. ”La aproape 100 de ani după ce femeile au obținut dreptul la vot, voi ați făcut istorie. Și veți face din nou istorie în luna noiembrie, pentru că Hillary Clinton va deveni prima femeie președinte și va face o treabă grozavă. Și va deveni și prima, dintr-un șir lung de femei și bărbați, care va conduce cu grație și curaj. Va fi prima, dar nu ultima”, a declarat Meryl Streep.

Soțul lui Hillary, Bill Clinton, unul dintre foștii președinți ai Statelor Unite, a urcat de asemenea pe scenă, pentru a împărtăși cu mulțimea câteva amintiri despre soția sa, într-un discurs ce a durat o oră, înainte ca cei de la DNC să dezvăluie un videoclip cu coverul piesei ”Fight Song” (Rachel Platten), interpretată de mai mulți artiști. Elizabeth Banks, actrița care a produs și jucat în ”Pitch Perfect”, este unul dintre producătorii videoclipului, în care au apărut Jane Fonda, Kristin Chenoweth, Eva Longoria, Mandy Moore, Idina Menzel și Alan Cumming, printre alții. Alți muzicieni care au urcat pe scena Convenției Naționale au fost Andra Day, care a interpretat hitul ”Rise Up”, din 2015, și Alicia Keys, care a cântat ”Superwoman”, aducându-i astfel un tribut lui Hillary.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul ”Doamna de Fier / The Iron Lady”. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din ”Kramer contra Kramer” şi ”Alegerea Sophiei”. Meryl Streep are, în total, 19 nominalizări la Oscar. Cu filme precum ”Vânătorul de cerbi”, ”Podurile din Madison County” şi ”Julie şi Julia”, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.12
Pagina a fost generata in 0.2771 secunde