Mesaje-țeapă date în numele ANAF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu răspunzi la SMS! Nu, chiar să nu răspunzi!

Mesaje-țeapă date în numele ANAF

Economie 30 August 2018 / 16:48 1541 accesări

Persoane necunoscute au trimis, în ultimele zile, SMS-uri aparent inofensive, prin care cheamă lumea la ghișeele Fiscului. De ce?

Persoane necunoscute au trimis, în ultimele zile, SMS-uri aparent inofensive, prin care cheamă lumea la ghișeele Fiscului. De ce?

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) NU transmite SMS-uri contribuabililor pentru a-i informa cu privire la situaţia fiscală personală, a atenţionat joi instituţia, după ce, în ultimele zele, persoane necunoscute au transmis, în numele Fiscului, mesaje scurte, aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o tentativă de fraudă - „Fiscul trimite SMS-uri doar de la numărul 1300 și numai la solicitarea contribuabilului, dar care nu conțin informații personale, sume de plată sau alte date confidențiale. Pentru a evita o eventuală pierdere de bani, contribuabilii nu trebuie să răspundă la mesaje sau să acceseze link-uri indicate în aceste mesaje text“. Într-unul dintre mesajele suspecte se spune, spre exemplu, că, începând cu 1 septembrie, Antifrauda desfășoară acțiuni de combatere a evaziunii fiscale, vizați fiind cei care desfășoară activități neautorizate. Destinatarilor SMS-uilor li se spune că numerele lor de telefon sunt folosite online pentru promovarea unor servicii de meditații și li se cere ca, până la 15 septembrie, să se prezinte la un sediu ANAF pentru a depune documentele de autorizare. Pentru mai multe detalii, oamenii sunt trimiși la un ghișeu al Fiscului. Acum, știm cu toții cât de mult iubește ANAF-ul să ne vadă făcând coada la ghișee, dar chiar așa, să cheme MAI MULȚI oameni acolo... Asta e deja răutate gratuită! Probabil o țeapă mai bună ar fi fost, într-adevăr, oferirea unui link la care să fie depuse „documentele de autorizare“. Mulți ar fi făcut probabil asta, bucuroși că nu trebuie să se prezinte la ANAF. Dar tu nu oferi servicii de meditații! „NU CONTEAZĂ! DACĂ SCAP DE UN DRUM LA FISC, DEPUN ORICE!!! ORIUNDE!!!“.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1501 secunde