Mesajul președintelui CJC de Ziua Unirii Principatelor Române

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mesajul președintelui CJC de Ziua Unirii Principatelor Române

Administrație 24 Ianuarie 2018 / 15:17 618 accesări

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a transmis un mesaj constănțenilor. „În această zi, în 1859, românii din Moldova și Țara Românească au demonstrat forță unui popor! Astfel, prin curaj și perseverență au reușit să realizeze unirea Principatelor Române, prima etapă în crearea statului unitar român.

În istoria colectivă a națiunii române, această data va rămâne, pentru totdeauna, că fiind ziua Micii Uniri. Avem datoria să nu ne uităm trecutul, dar nici principiile care i-au determinat pe strămoșii noștri să lupte pentru concretizarea unui ideal național.

România s-a format cu păși mici, dar extrem de hotărâți, iar astăzi celebram determinarea, eforturile și curajul celor care, uniți, au realizat sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza primul pas important pe calea înfăptuirii unui stat român.

Viziunea celor care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române face parte din patrimoniul național și a fost transmisă din generație în generație, până în prezent. Nu ne-am lăsat asupriți și am luptat, secol de secol, pentru că ROMÂNIA să fie o țara independența, o națiune puternică! Perpetuarea acestei moșteniri este una dintre misiunile noastre, și indiferent de regiunea de proveniența noi trebuie să insuflăm copiilor aceleași idealuri pe care le-au avut toate personalitățile care s-au ridicat din mijlocul acestui popor curajos. La mulți ani tuturor românilor! La mulți ani, România!“, se arată în mesajul președintelui CJC.12
Pagina a fost generata in 0.2304 secunde