Messi confirmă că îşi va continua cariera la Inter Miami

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Messi confirmă că îşi va continua cariera la Inter Miami

Sport 08 Iunie 2023 / 11:59 1066 accesări
foto: arhivă, Facebook FIFA World Cup

foto: arhivă, Facebook FIFA World Cup

Lionel Messi, care şi-a încheiat contractul cu Paris Saint-Germain la finalul acestui sezon, a anunţat că va părăsi fotbalul european, în care a scris istorie în ultimele două decenii, şi îşi va continua cariera în Liga profesionistă nord-americană (MLS), la echipa Inter Miami, patronată de David Beckham.

„Am decis să merg la Miami. Lucrurile nu sunt încă finalizate 100%, dar am hotărât să-mi continui drumul acolo”,a declarat septuplul câştigător al Balonului de Aur într-un interviu acordat miercuri ziarelor spaniole El Mundo Deportivo şi Sport, în care a explicat şi refuzul său de a reveni la FC Barcelona, clubul la care a cunoscut gloria ca fotbalist.

„Da, voi părăsi Europa. Adevărul este că am avut oferte de la o altă echipă europeană, dar nici nu le-am analizat, pentru că în Europa singura mea idee era să merg la Barcelona. Însă, după ce am câştigat Cupa Mondială, iar dorinţa de a merge la Barca nu s-a concretizat, cred că a sosit timpul să merg în liga din Statele Unite pentru a trăi fotbalul într-un mod diferit şi a mă bucura mai mult în fiecare zi. Evident, cu aceeaşi responsabilitate şi dorinţă de a câştiga şi de a face mereu lucruri bune. Dar mai calm”, a spus Messi.

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi este considerat de mulţi specialişti cel mai bun fotbalist din istorie. El a cucerit în total 43 de trofee, la nivel de club şi echipă naţională, cele mai multe dintre ele cu FC Barcelona, formaţie la care a evoluat între 2004 şi 2021, când a plecat la PSG.

În luna decembrie 2022, Messi a reuşit să-şi îndeplinească marele vis al carierei, acela de a câştiga Cupa Mondială cu selecţionata Argentinei, după o finală pierdută în 2014.Ştiri recomandate

12