METEO: Primăvară adevărată! Și căldură mai multă, și precipitații

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PROGNOZA

METEO: Primăvară adevărată! Și căldură mai multă, și precipitații

Vremea 03 Martie 2019 / 21:15 2381 accesări

Administrația Națională de Meteorologie anunță prima săptămână de primăvară adevărată.

NOAPTEA, ÎN ŢARĂ, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, dar numai pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, ninsori în nordul Carpaților Orientali și mixte în Maramureș și posibil și în extremitatea de nord și nord-vest a Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile minime, în general mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, se vor încadra în marea lor majoritate între -6 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -3...-1 grad.

LUNI

Valorile termice vor crește semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldă în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți va ploua slab în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depăși 70...90 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în nord-vest și sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 8...10 grade în estul Transilvaniei și pe litoral, până în jurul a 18 grade, local în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, izolat mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1761 secunde