Metoda „Accidentul“ - două încercări, o singură victimă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Una caldă, alta rece

Metoda „Accidentul“ - două încercări, o singură victimă

Eveniment 14 Ianuarie 2018 / 16:05 780 accesări

Deși megapopularizată, metoda de înșelăciune „Accidentul“ continuă să facă victime. În ultima săptămână, încercările celor care pun în aplicare această schemă au cam dat greș, dar, din când în când, un bătrân mai cade în plasă. În ultimele trei zile, „scamatorii“ infractori au avut două încercări la Constanța, din care doar una le-a reușit.

Astfel, potrivit polițiștilor, la data de 14 ianuarie, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie de 78 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat drept fiul acesteia, anunțând-o că a fost implicat într-un accident rutier. Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 15.000 de euro. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.

Cu o zi înainte, pe 13 ianuarie, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către un bărbat de 72 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelat pe telefonul fix de către un necunoscut, care i-a spus că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier. Vocea i-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 5.000 de euro. Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 23.900 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune. Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistarea acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări peste recomandări

Pentru a conştientiza oamenii, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane

necunoscute şi le oferă sume de bani în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, oamenii legii precizează, încă o dată, faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. „Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală“.12