Metoda „Accidentul“ încă mai prinde la bucureșteni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Metoda „Accidentul“ încă mai prinde la bucureșteni

Justiție 15 Septembrie 2015 / 00:00 762 accesări

Poliția Capitalei a supravegheat, în luna septembrie, activitatea unui grup infracțional specializat în comiterea de infracțiuni de înșelăciune prin metoda "Accidentul". Grupul era format din doi bărbați: unul dintre aceștia își asuma calitatea de fiu al victimelor sau de avocat al fiului implicat în accidentul rutier cu victime și pretindea naivilor diferite sume de bani. Potrivit polițiștilor, a fost prins în flagrant unul dintre bărbați, imediat după ce s-a deplasat la domiciliul unei femei în vârstă de 74 de ani, în Sectorul 6, de unde a ridicat o sumă de bani de la la victimă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit bătrânei.

NU AU AVUT NOROC Anterior, bărbații au încercat să înșele o altă femeie, în același mod, însă planul lor nu a fost dus până la capăt datorită vigilenței persoanei abordate. Cei doi bărbați sunt cercetați de magistrații bucureșteni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cu unul dintre ei aflat în stare de reținere și cu cel de-al doilea în arest într-o altă cauză.

RECOMANDĂRI Pentru a nu deveni victimele  acestui gen de înșelăciune, polițiștii vă recomandă să fiți prudenți în ceea ce privește eventuale contactări telefonice privind producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate, să nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la anumite societăți comerciale, să nu oferiți date personale și să verificați dacă ruda implicată în accident se află la o unitate medicală sau la poliție sau contactați chiar persoana în cauză pentru a vă asigura că nu este vorba de o înșelăciune. În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, contactați cea mai apropiată secție de poliție sau sunați la 112.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1433 secunde