Metoda „Accidentul“ nu se predă! Individ reținut la Constanța pentru cinci lovituri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Arestat preventiv

Metoda „Accidentul“ nu se predă! Individ reținut la Constanța pentru cinci lovituri!

Eveniment 30 Octombrie 2016 / 15:51 1097 accesări

Un individ din localitatea Crucea a fost arestat preventiv, după ce polițiștii constănțeni i-au probat cinci înșelăciuni comise prin clasica și nemuritoarea, se pare, metodă "Accidentul". Tânărul de 23 de ani lucra împreună cu un amic de-al său, închis în Penitenciarul Tulcea. Acesta din urmă avea talentul actoricesc, așa că el suna victimele pentru a le livra povești lacrimogene despre accidente rutiere grave și operații plătite. După ce păgubiții picau în plasa lui, suspectul prins în flagrant mergea la domiciliile lor și încheia afacerea, intrând în posesia banilor. Amănunte despre caz citiți în pagina Eveniment.

Pare greu de crezut, dar metoda "Accidentul" încă funcționează și face victime, în pofida mediatizării de care această rețetă clasică folosită de escroci pentru a-și umple buzunarele cu bani a avut parte de-a lungul timpului. O demonstrează cel mai recent dosar instrumentat de o echipă a Poliției Municipiului Constanța, care a reușit să rețină un individ în vârstă de 23 de ani, din localitatea Crucea, bănuit că a comis cinci astfel de fapte. Oamenii legii spun că suspectul a colaborat cu un amic de-al său, domiciliat în Dobromir, în prezent încarcerat la Penitenciarul Tulcea. Deținutul suna pe telefoanele fixe ale păgubiților și le livra acestora povestea lacrimogenă despre ruda (fiu, fiică, nepot etc.) care a fost rănită grav într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru a fi supusă unei operații. După ce persoana vizată cădea în plasă, tânărul de 23 de ani din Crucea era trimis de complicele său la domiciliul victimei pentru a ridica banii. Surse judiciare spun că cei doi autori au dat cinci astfel de lovituri în municipiul Constanța. Și seria ar fi continuat cu siguranță, dacă oamenii legii nu l-ar fi prins în flagrant, pe data de 27 octombrie, pe individul care colecta banii. El a fost în primă fază reținut, după care a fost dus în fața magistraților Judecătoriei Constanța, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă de 30 de zile. Oamenii legii nu exclud posibilitatea ca cei doi să mai fi comis și alte înșelăciuni similare. Amintim că, în urmă cu o săptămână, polițiștii au prins în flagrant doi adolescenți de 16 ani, folosiți ca "săgeți", care merseseră la domiciliul unei bătrâne din Constanța și luaseră de la ea 3.500 de lei, bani pe care femeia credea că-i plătește pentru a-și ajuta o rudă rănită într-un accident.

ÎI CERUSERĂ VICTIMEI 14.500 DE EURO!

Și în țară polițiștii se confruntă în continuare cu astfel de cazuri. Doi tineri, de 27 și, respectiv, 31 de ani, au fost prinși în flagrant, în weekend, de polițiștii din Bistrița, în timp ce se pregăteau să ia o sumă de bani de la o bătrână de 78 de ani pe care o mințiseră că fata ei ar fi provocat un grav accident rutier. "Cei doi i-ar fi solicitat femeii 14.500 de euro pentru a o ajuta pe fiica sa să scape de pedeapsă. Cei doi bărbați au fost surprinşi de polițiști în timp ce primeau un plic în care s-ar fi aflat o sumă de bani. Faţă de cei în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă", precizează anchetatorii într-un comunicat de presă.

TELEFOANE GĂSITE ÎN PUȘCĂRII

Zece percheziții efecuate vineri de polițiști în două penitenciare din județele Bacău și Dâmbovița și la domiciliile unor suspecți au dus la confiscarea de către autorități a 70 de telefoane mobile, laptopuri, bijuterii, cartele telefonice, aproximativ 60.000 de lei și alte mijloace materiale de probă. Persoanele vizate de investigație sunt bănuite de înșelăciuni prin metoda "Accidentul" cu un prejudiciu total evaluat la suma de 400.000 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.1886 secunde