Michael Phelps și Andy Murray vor fi portdrapel la Jocurile Olimpice 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Michael Phelps și Andy Murray vor fi portdrapel la Jocurile Olimpice 2016
Sport 04 August 2016 / 19:45 360 accesări 0 comentarii
De-a lungul carierei sale, Michael Phelps a sărutat de 18 ori medalia olimpică de aur!

De-a lungul carierei sale, Michael Phelps a sărutat de 18 ori medalia olimpică de aur!

Multiplul campion olimpic Michael Phelps va fi portdrapelul Statelor Unite ale Americii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, festivitatea de deschidere fiind programată în noaptea de vineri sprte sâmbătă (ora României), pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. „Sunt onorat să fiu desemnat în această postură, mândru să port drapelul Statelor Unite ale Americii şi de tot ceea ce înseamnă să ridici acest steag. Pentru Sydney, mi-am dorit să ajut echipa. La Jocurile Olimpice de la Atena, am vrut să câştig aurul pentru ţara mea. Pentru Beijing, mi-am dorit să realizez ceea ce nu a putut nimeni. La Londra, am vrut să fac istorie. Iar acum, la Rio, voi purta drapelul la festivitatea de deschidere, voi reprezenta Statele Unite şi voi face totul pentru a-mi vedea familia fericită”, a declarat înotătorul american, al cărui palmares include 22 de medalii olimpice, câştigate la trei ediţii ale întrecerii supreme (2004, 2008 şi 2012), dintre care 18 de aur, ceea ce reprezintă un record mondial absolut. În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, americanul a câştigat nu mai puţin de opt medalii de aur, stabilind un alt record al tuturor timpurilor. Michael Phelps va participa la Rio 2016 în trei probe: 100 şi 200 metri fluture şi 200 metri liber. Phelps va participa pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice şi îşi propune, de asemenea, să cucerească titlul olimpic şi cu echipa Statelor Unite ale Americii.

Steagul Marii Britanii va fi purtat de tenismanul scoțian Andy Murray, care a cucerit medalia de aur la JO de la Londra, în urmă cu patru ani. El a fost ales de pe o listă restrânsă cu „sportivi care au ilustrat valorile olimpice și au susținut valorile echipei Marii Britanii”. Alegerea finală a fost făcută de către un juriu care l-a avut în frunte pe șeful misiunii britanice la JO 2016, Mark England. „Privilegiul de a fi purtător de drapel este un moment de care îmi voi aminti tot restul vieții și va fi, cu siguranță, unul dintre cele mai importante din cariera mea. Să-ți reprezinți țara la Jocurile Olimpice este o experiență extraordinară, dar să conduci echipa britanică va reprezenta o onoare incredibilă, cea mai mare din sport. Aceasta este a treia mea olimpiadă și este o competiție specială pentru mine. Am, desigur, amintiri minunate legate de Jocurile de la Londra și sunt sută la sută concentrat pentru a câștiga și aici, la Rio!“, a declarat Murray.

El a câștigat în această vară al treilea titlu de Mare Șlem din carieră, la Wimbledon, și este favoritul numărul 2 în proba de simplu a turneului olimpic de la Rio, după sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, pe care britanicul l-a învins în urmă cu patru ani, în semifinalele JO de la Londra. Turneul olimpic din 2012 s-a desfășurat însă pe iarbă, la Wimbledon, în timp ce la Rio se joacă pe suprafață dură, lucru care îl avantajează pe Djokovic. Murray, care va evolua și în proba de dublu de la Rio, alături de fratele său Jamie, a fost jucătorul decisiv în câștigarea Cupei Davis, anul trecut, în Belgia, când scoțianul a condus echipa britanică la prima sa victorie în această competiție după 79 de ani.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1808 secunde