Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, reţinut pentru corupţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, reţinut pentru corupţie
Sport 18 Iunie 2019 / 12:40 201 accesări 0 comentarii

Francezul Michel Platini a fost reţinut, marţi dimineaţă, fiind acuzat de corupţie în acordarea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar, anunţă mass-media din Franţa. Fostul preşedinte al UEFA este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare. Platini este acuzat că ar fi fost implicat în aranjarea voturilor care au desemnat țara gazdă a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

În vârstă de 63 de ani, Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către TAS.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1499 secunde