„Micii sanitari“ joacă în finala mare. Unde se va ține

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Copiii promovează stilul de viață sănătos „Micii sanitari“ joacă în finala mare. Unde se va ține
Sănătate 12 Iulie 2018 / 15:02 242 accesări 0 comentarii

„Micii Sanitari“ este un proiect educațional care face parte din Programul Național Children Health and Rights al departamentului de Sănătate Publică al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și se desfășoară anual în majoritatea centrelor locale membre FASMR. Acesta oferă copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani din mediul rural și urban oportunitatea de a căpăta abilități și cunoștințe din domeniul educației sanitare, precum: noțiuni fundamentale despre anatomia și fiziologia organismului uman, manevre de bază în prim ajutor în caz de urgențe și, cel mai important, justificarea și exemplificarea sintagmei „stil de viață sănătos”.

Proiectul are 2 etape: prima etapă locală și a doua națională. La etapa națională participă câte 6 elevi, câte doi din fiecare clasă, începând de la clasa a II-a până la clasa a IV-a, însoțiți de voluntarii care au ajutat la pregătirea lor. Anul acesta etapa națională va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 12 - 14 iulie, și va fi găzduită de Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. Elevii vor susține un test ce are ca scop evaluarea cunoștințelor acumulate, iar cei cu rezultatele cele mai bune vor fi premiați. De asemenea, copiii se vor bucura de un program social care îi va ajuta să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și interacțiune socială.

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. FASMR este membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations).

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2171 secunde