Microsoft a implementat funcții de inteligență artificială motoarelor sale de căutare Bing și Edge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Microsoft a implementat funcții de inteligență artificială motoarelor sale de căutare Bing și Edge

Tehnologie 08 Februarie 2023 / 09:55 1203 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Microsoft a anunțat o nouă versiune a motorului său de căutare Bing, care încorporează cele mai recente tehnologii aleinteligențeiartificiale.
Versiunea implementează tehnologia ChatGPT a OpenAI, mutareafiindo amenințare pentru Googleși marchează începutul unei lupte AI între companii.

Noua tehnologie va remodela aproape toate categoriile de software. Astăzi lansăm noua versiune a Microsoft Bing și Microsoft Edge, bazate pe inteligența artificială, pentru a ajuta utilizatorii să obțină mai mult de pe urma internetului”, a declarat directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella în cadrul unei conferințe de presă la sediul din Washington.

Directorul departamentului de Marketing al companiei, Yusuf Mehdi, a precizat, de asemenea, că motorul de căutare Bing va fi “alimentat” acum de inteligența artificială și va rula “pe un limbaj de programare mai dezvoltat”, de ultimă generație, mai puternic decât ChatGPT, creat de OpenAI – compania în care Microsoft deja a investit un miliard de dolari.

Reuters scrie că un bot (bazat pe aceeași tehnologie ca cel al OpenAI) va ajuta utilizatorii să găsească răspunsuri mai clare și prompte la căutări, să ofere rezultate mai relevante, actualizate și chiar să ușureze procesul de “shopping” online.

Luni, Google a anunțat că va lansa un soft de inteligență artificială, denumit “Bard”. Analiștii cred acum că browser-ul celor de la Microsoft (Edge) va putea deveni în timp o alternativă a Google Chrome.

Surse: BBC, BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1487 secunde