Migrație ilegală și infracțiuni depistate la granița de sud-est în primele cinci luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Migrație ilegală și infracțiuni depistate la granița de sud-est în primele cinci luni

Eveniment 23 Mai 2018 / 09:16 467 accesări

În urma misiunilor de supraveghere şi control organizate şi executate în zona de competenţă a Gărzii de Coastă în primele 5 luni ale anului, au fost constatate 6 cazuri de infracționalitate, în care au fost implicate 24 de persoane (5 cazuri cu 22 de persoane pe sensul de intrare şi un caz cu două persoane pe sensul de ieşire).

În privinţa traficului de migranţi, au fost înregistrate două cazuri în care au fost implicate 11 persoane care au facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat a 18 migranţi.

Pe perioada sezonului estival 2018, Garda de Coastă, are în vedere menținerea la cote scăzute a imigrației ilegale prin următoarele măsuri:

  • Continuarea proiectului Multipropouse Operational Activities în Marea Neagră sub coordonarea agenţiei FRONTEX, în cadrul cărora se realizează misiuni de supraveghere aeriană a frontierei maritime;
  • Continuarea executării misiunilor zilnice de supraveghere maritimă cu navele maritime a Gărzii de Coastă la frontiera maritimă comună cu R. Bulgaria.
  • monitorizarea permanentă traficului naval din zona de competenţă maritimă a Gărzii de Coastă, pentru identificarea tuturor navelor şi ambarcaţiunilor aflate pe mare prin folosirea sistemului de supraveghere SCOMAR.
  • Intensificarea cooperării permanente cu Poliţia de Frontieră Bulgară şi Garda de Coastă Turcă, pentru realizarea schimbului de informaţii despre navele şi ambarcaţiunile de interes şi prevenirea migraţiei ilegale pe mare.12
Pagina a fost generata in 0.1596 secunde