Mihai Covaliu și-a depus candidatura pentru președinția COSR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mihai Covaliu și-a depus candidatura pentru președinția COSR

Sport 12 Octombrie 2016 / 16:34 662 accesări
Mihai Covaliu este primul candidat care a anunțat că dorește funcția de președinte al COSR

Mihai Covaliu este primul candidat care a anunțat că dorește funcția de președinte al COSR

Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, şi-a depus miercuri candidatura pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). „Mi-am depus candidatura şi toate actele necesare pentru funcţia de preşedinte al COSR. Este un pas foarte important, la care m-am gândit foarte mult. Cred că pot ajuta şi pot face bine şi celor din jurul meu, celor din lumea sportului. După Jocurile Olimpice de la Rio am văzut unde sunt problemele şi ştiu ce este de făcut pentru ca sportul românesc să intre pe drumul pe care eram obişnuiţi. Sportivii au nevoie de puţin mai multă atenţie şi afecţiune din partea celor care ar trebui să le dirijeze paşii spre marea performanţă. Apoi, antrenorii trebuie să colaboreze cu cei care pot să ajute sportul. Dar principala problemă este aceea a dialogului, a compatibilității în tot ceea ce se întâmplă. Avem nevoie de logistică, de sprijin din partea autorităților și avem nevoie ca oamenii să înțeleagă că sportul în România este un ambasador, un vector care de multe ori ajunge acolo unde nu pot ajunge alte doleanțe”, a declarat Covaliu.

Mihai Claudiu Covaliu, născut pe 5 noiembrie 1977, la Brașov, e un fost scrimer român, medaliat olimpic cu aur în 2000 și cu bronz în 2008 și campion mondial în 2005. În aprilie 2013, Covaliu a fost ales președinte al Federației Române de Scrimă, dar și-a păstrat și funcția de antrenor, la lotul național de sabie masculin şi la Dinamo Bucureşti.

Alexandru Dedu, președintele Federaţiei Române de Handbal, s-a înscris pentru funcția de vicepreședinte al COSR şi îl susţine pe Mihai Covaliu. „Eu cred în Mihai Covaliu. Este unul dintre puţinii oameni care sunt campioni olimpici din trei funcţii diferite: sportiv, antrenor şi preşedinte. Este un om în care eu cred. După scara valorilor mele, după care eu mă conduc, Mihai Covaliu le cam atinge pe toate. Avem un limbaj comun legat de sport în general şi de toate lucrurile conexe sportului. Da, m-am alăturat cu toată puterea mea lui Mihai Covaliu. Am nişte idei clare legate de modul în care trebuie abordat sportul astăzi, lucruri pe care le-am pus în funcţiune la Federaţia Română de Handbal şi care au dat roade”, a spus Alexandru Dedu.

Reamintim că, la sfârșitul lunii august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. România a participat cu 96 de sportivi la JO 2016 și a cucerit cinci medalii: una de de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) şi trei de bronz (canotaj - barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian - haltere, 85 kg; Albert Saritov - lupte libere, categ. 97 kg).

Până acum, și-au depus candidatura la posturile de membru în Comitetul Executiv al COSR George Cosac (președintele Federaţiei Române de Tenis), George Boroi (comandantul CSA Steaua Bucureşti), Cristinel Romanescu (președintele Federaţiei Române de Tenis de Masă) și Sorin Avram Iacoban (președintele Federaţiei Române de Șah). Pentru cele două posturi de vicepreședinte s-au înscris Alexandru Dedu și Sorin Babii (președintele Federaţiei Române de Tir). Candidaturile pentru funcţii în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pot fi depuse până la data de 17 octombrie, ora 18.00. Alegerile vor avea loc pe 15 noiembrie. Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, asigură interimatul la conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.12
Pagina a fost generata in 0.2357 secunde