Mii de cazuri cu această afecțiune! Foarte mulți copii între 1 și 4 ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mii de cazuri cu această afecțiune! Foarte mulți copii între 1 și 4 ani!
Sănătate 10 August 2018 / 13:06 1359 accesări 0 comentarii

În cadrul Sistemului de supraveghere a BDA - în cea de-a zecea săptămână de supraveghere(30.07.-05.08.2018) situația centralizată a datelor transmise de catre DSPJ se prezintă astfel:
La nivel național: S-au înregistrat 2.958 de cazuri diagnosticate, dintre care 1.152 de către medicii de familie:
- cu 4,2% mai puține decât în săptămâna precedentă; cu 19,2% mai scăzut față de aceeași săptămâna a sezonului anterior; cu 5,7% mai scăzut față de media din ultimele 3 săptămâni.
S-a înregistrat un număr total de 1.888 de cazuri suspecte internate în spital: 1.806 de cazuriconfirmate cu BDA: 21,6% cu etiologie precizată și 78,4% cu etiologie precizată: cu 3,3% mai multe decât în săptămâna precedentă și cu 9,1% mai scăzut față de aceeași săptămânăa sezonului anterior; cu 1,9% mai crescut față de media din ultimele 3 săptămâni și cu 5% mai multe comparativ cu
media cazurilor internate în aceeași săptămâna de supraveghere a ultimilor 5 ani; 4,3% din cazuri s-au infirmat.
Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârsta <1an;
Nu s-a înregistrat niciun caz suspect de Sindrom Hemolitic Uremic (SHU), anunță Institutul Național de Sănătate Publică.
În cea de-a noua săptămâna de supraveghere, cele mai multe cazuri confirmate de catre medicii defamilie au fost la grupa de vârsta 1-4 ani, identic în cazul celor internate.
Menționăm că Direcția de Sănătate Publică județeană Constanța a trimis Institutului Cantacuzino pentru confirmare/antibiotipare Campylobacter (1 tulpină).
Infecția cu campylobacter este o afecțiune bacteriană denumită ”diareea călătorului”.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2268 secunde