Mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează de la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează de la Constanța

Eveniment 07 Ianuarie 2023 / 09:22 573 accesări

6.000 de credincioși au participat vineri la slujba de Bobotează în Portul Tomis din Constanța. Au fost pregătite 150.000 de PET-uri cu agheasmă pentru ei.

La Boboteaza 2021 au participat aproximativ 10.000 de persoane.

De pe o scenă înaltă, amplasată pe digul cel mare al portului Tomis, Arhiepiscopul Teodosie, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba de Bobotează.

Credincioșii s-au înghesuit să fie cât mai aproape de Înaltul Ierarh pentru a fi stropiți cu apa sfințită.

Arhiepiscopul Teodosie a urcat apoi într-o șalupă și a fost dus în larg, de unde a aruncat în valuri 3 cruci din lemn pentru recuperarea cărora au plonjat peste 30de tineri.

Mai multe care cu butoaie pline cu aghiasmă, trase de boi sau de măgari, au pornit apoi pe străzile Constanței pentru localnicii care nu au mai ajuns la bobotează.

Sărbătoarea Bobotezei trebuie să ne aducă bucurii, pentru că ne înnoim. Întreaga fire se înnoiește. Și apa noastră, a ortodocșilor, nu se strică niciodată dacă-i făcută după rânduială. Avem sticle cu apă sfințită păstrate de 20 de ani și sunt la fel de proaspete și acum.

De aceea, să ne bucurăm că Dumnezeu ne dă mereu daruri, să fim în măsură să le primim. Aceste daruri ale Bobotezei sunt atât de numeroase, atât de copleșitoare, prin rolul, prin ceea ce conferă sufletelor și trupurilor. De aceea, apa de la Bobotează este sfințită în cadrul Sfintei Liturghii. Să sorbiți nu numai din apa cea sfințită, ci și din harul care-a coborât în această apă”, a transmis IPS Teodosie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.149 secunde