MII de locuri de parcare vor fi amenajate la Constanța. Cum e posibil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vechile garaje, rase de pe fața pământului

MII de locuri de parcare vor fi amenajate la Constanța. Cum e posibil

Administrație 10 Decembrie 2018 / 17:38 3017 accesări

Poliția Locală continuă cu mare spor acțiunile de desființare a garajelor din apropierea blocurilor constănțene. Nu de alta, dar Primăria Constanța și-a anunțat intenția de a amenaja noi locuri de parcare în spațiile ocupate în prezent de cocioabele de tablă folosite în tot felul de scopuri obscure, care nu au legătură cu destinația inițială.

CÂTE LOCURI DE PARCARE POT LUA LOCUL GARAJELOR

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, numai în ultimele săptămâni au fost desființate peste 80 de garaje. Autoritățile locale mai precizează că potrivit măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini. Practic, după o socoteală simplă, ne dăm seama că cele 80 de garaje au făcut suficient spațiu pentru nu mai puțin de 120 de locuri de parcare. „Terenul rămas în locul acestor construcţii va fi reconfigurat şi vor fi marcate noi locuri de parcare pentru constănțeni. Acțiunea vizează peste două mii de garaje din toate cartierele din oraș. Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus de către polițiștii locali, să desființeze garajul, respectiv platforma acestuia în funcție de caz. Nerespectarea somaţiilor emise de Poliția Locală se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 lei și cu măsura desființării, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, mai precizează Primăria Constanța.

CÂTE CONSTRUCȚII PROVIZORII DE PE LÂNGĂ BLOC AU FOST DESFIINȚATE

Conform procedurilor, în prima etapă, polițiștii locali lucrează la identificarea deținătorilor legali ai garajelor, întocmirea somațiilor și a referatelor de demolare, continuând cu desființarea pe cale administrativă pentru construcțiile nelegale. De asemenea, tot polițiștii locali se ocupă de trimiterea adreselor către SC Confort Urban în vederea stabilirii unor soluții pentru generarea de locuri de parcare în calitate de administrator al tramei stradale. Amintim că, în perioada 1 octombrie - 6 noiembrie, au fost desființate 63 de garaje din municipiul Constanța, ceea ce înseamnă aproape 100 de noi locuri de parcare.12
Pagina a fost generata in 0.1751 secunde