Mii de oameni sunt așteptați la protestul din Piaţa Victoriei ''Fără haos în legislaţia fiscală''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mii de oameni sunt așteptați la protestul din Piaţa Victoriei ''Fără haos în legislaţia fiscală''

Social, Economie 08 Iulie 2024 / 08:05 554 accesări

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) declanşează luni un protest în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de "haos legislativ şi incertitudine fiscală", solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

"Suntem la un punct de cotitură pentru viitorul economic al României. Abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive afectează profund fiecare antreprenor, economist, contabil şi contribuabil din această ţară. În ultimele luni, am fost martorii unei avalanşe de modificări legislative, care apar în medie la fiecare două zile lucrătoare. Este imposibil să cerem celor care îşi plătesc taxele şi impozitele să-şi adapteze permanent afacerile sau bugetele personale la un astfel de ritm haotic. Această instabilitate nu face decât să sufoce dezvoltarea şi inovaţia, afectând negativ economia naţională. De la înfiinţare, fiecare companie este tratată ca un potenţial evazionist, iar această presiune este amplificată de peste 60 de instituţii cu atribuţii de control, fără a oferi însă îndrumare şi consiliere adecvată. În acest context, organizăm protestul: "Fără haos în legislaţia fiscală" pe 8 iulie, în Bucureşti, pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme critice şi pentru a cere schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării", a transmis Patronatul Antreprenorilor Contabili din România.

La protestul din Piaţa Victoriei ar putea participa în jur de 3.000 de oameni, contabili şi economişti, însă astfel de acţiuni vor avea loc şi în alte oraşe din ţară precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Bistriţa.

"Nu vom renunţa la protest chiar dacă s-a reuşit deschiderea unui dialog cu reprezentanţii Guvernului. La ora 9:00, o delegaţie va intra la discuţii cu reprezentanţii premierului, iar la 12:30 cu cei ai delegaţiei de la Ministerul Finanţelor, dar protestul va continua", au precizat sursele citate.

"Este momentul să fim uniţi şi să ne remobilizăm pentru a continua lupta noastră. Propunerile noastre sunt esenţiale pentru un sistem fiscal echitabil şi transparent. Faptul că echipele MF şi ANAF sunt dispuse să aloce timpul necesar pentru a le discuta este un semnal pozitiv şi un pas important spre progres", a precizat Mihaela Diaconu, cofondator al PACR.

Protestul "Fără haos în legislaţia fiscală" de luni, 8 iulie, reprezintă un moment decisiv, iar participanţii sunt încurajaţi să se alăture în număr cât mai mare în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în alte oraşe precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Bistriţa, unde se vor desfăşura acţiuni similare.

Protestul "Fără haos în legislaţia fiscală" va începe luni, la ora 9:00, după care se va merge în marş spre sediul Ministerului de Finanţe din Piaţa Constituţiei, unde va continua protestul.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat că susține marele protest ”Fără haos în legislația fiscală” care va avea loc luni, 8 iulie, în Capitală, acțiune organizată de asociațiile profesionale ale contabililor și economiștilor din România, sprijinită de mai multe patronate. De asemenea, ANAT recomandă membrilor săi să participe la acest protest.Ştiri recomandate

12