Mii de persoane protestează la Londra împotriva ieşirii Marii Britanii din UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mii de persoane protestează la Londra împotriva ieşirii Marii Britanii din UE
02 Iulie 2016 / 16:00 212 accesări 0 comentarii

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei la un marş de protest împotriva votului de săptămâna trecută de a părăsi Uniunea Europeană, un rezultat care a generat haos politic în Marea Britanie şi pe care mulţi londoezi l-au respins, relatează Reuters online.

Majoritatea protestatarilor erau tineri, iar mulţi erau îmbrăcaţi în steaguri UE în timp ce alţii fluturau bannere pe care erau scrise sloganuri precum "Eu sunt cu UE" sau "Wrexit".

"Ce vrem să facem? Să rămânem în UE", scandau ei.

"Am fost cu adevărat şocat în dimineaţa de după vot", a spus Nathaniel Samson, în vârstă de 25 de ani.

"Mă simt profund nesigur cu privire la viitorul meu", a adăugat el. "Sunt în acest marş pentru a-mi exprima nemulţumirea. Accept rezultatul, dar vrem să aratăm că nu îl vom accepta în linişte", a mai subliniat acesta.

Şaizeci la sută dintre londonezi au votat în favoarea rămânerii ţării în UE la referendumul de joia trecută, tinerii alegând la scară largă ca aceasta să rămână în Blocul comunitar, însă 52 la sută dintre britanici au votat ca statul să iasă din Uniunea Europeană.

"Putem preveni ieşirea Marii Britanii din UE refuzând să acceptăm referendumul ca un ultim cuvânt şi să ne luăm degetul de pe butonul de autodistrugere", a spus Kieran MacDermott, organizatorul marşului.

Parlamentul ar trebui să aibă ultimul cuvânt dacă Marea Britanie ar trebuie să plece, a declarat el pentru BBC.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2979 secunde