Mii de produse contrafăcute, descoperite în portul Constanța Sud - Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Valoare de piaţă de aproape 200.000 de euro Mii de produse contrafăcute, descoperite în portul Constanța Sud - Agigea
26 Februarie 2016 / 10:36 904 accesări 1 comentariu

Câteva mii de articole pentru petrecere, produse contrafăcute, cu o valoare de piaţă de aproape 200.000 de euro, au fost descoperite în portul Constanţa Sud - Agigea, într-un container sosit din China pentru o societate comercială din Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din portul Constanţa Sud - Agigea au verificat joi, acţionând în baza analizei de risc, un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, potrivit Direcţiei Regionale Vamale.

În urma controlului amănunţit efectuat, vameşii au reţinut câteva mii de articole pentru petrecere - coifuri de carton, suflători, pahare de carton, baloane de cauciuc, şerveţele de hârtie, pungi de hârtie cadou, feţe de masă din plastic, ghirlande din hârtie şi altele bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală unor mărci de renume.

"Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 197.216 de euro", au precizat, pentru MEDIAFAX. reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, în timp ce poliţiştii de frontieră constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.Pagina a fost generata in 0.1563 secunde