Militar de pe Fregata Mărăşești, înecat la pescuit de rapana

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Militar de pe Fregata Mărăşești, înecat la pescuit de rapana
Eveniment 12 Iunie 2019 / 15:32 2681 accesări 0 comentarii

Un militar de pe fregata Mărăşești a murit, miercuri, înecat în mare, după ce a mers la pescuit de rapana (melci marini) în zona Pescărie Năvodari.

Pompierii militari au fost solicitaţi, miercuri la prânz, să intervină pentru salvarea unui tânăr, posibil înecat, în zona Pescărie Năvodari.

„Prin apel la 112 am fost solicitaţi să intervenim la o persoană posibil înecată, pe digul de sud Năvodari. La caz au intervenit colegii din cadrul Staţiei Midia cu o autospecială cu modul de prim ajutor. Persoanei i s-a aplicat protocolul de resuscitare”, au declarat reprezentanţii ISU Dobrogea. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, viaţa bărbatului nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul avea 33 de ani şi era bucătar pe o - Fregata Mărăşeşti, aparținând Forţelor Navale Române. Primele date arată că tânărul a murit după ce s-ar fi scufundat pentru a culege rapane.

Cazul este în prezent cercetat de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, fiind deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului Militar Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române, bărbatul fusese angajat ca bucătar pe fregata Mărăşeşti în anul 2006, iar în 2011 a participat la misiunea „Active Endeavour” în Marea Mediterană, la bordul Fregatei Regina Maria. Era căsătorit şi avea o fetiţă de cinci ani, iar în momentul producerii accidentului, se afla în timpul liber.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1634 secunde