Militari răniți grav, unul în comă! Șoferul microbuzului MAI este de vină?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parchetul Militar a deschis dosar penal!

Militari răniți grav, unul în comă! Șoferul microbuzului MAI este de vină?!

Eveniment 08 Iunie 2016 / 17:26 831 accesări

Șase militari din Bihor, Mureş, Cluj şi Bistriţa au pornit marți spre Constanța pentru a lua parte la o acţiune națională de pregătire profesională organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Un microbuz al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a plecat de la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor și i-a luat de pe drum pe toți cei șase militari. Cu doar câțiva kilometri înainte de destinație, în jurul orei 22.00, microbuzul MAI a ieșit de pe Autostrada A2 la nodul rutier și a pătruns din greșeală pe Drumul Național 3, cu direcția Valu lui Traian. Atunci șoferul ar fi decis să întoarcă și să taie linia dublă continuă. Manevra l-a dus în calea dezastrului, microbuzul intrând în coliziune cu un autoturism marca BMW ce se deplasa regulamentar pe sensul său de mers.

Nouă persoane, șase din microbuz și trei din mașină, au fost rănite în urma impactului cumplit. Autorităţile au intrat imediat în stare de alertă. Spre locul accidentului au plecat două autospeciale de la Serviciul Județean de Ambulanţă Constanţa, un echipaj SMURD și mașina pentru victime multiple. Medicii le-au acordat la faţa locului îngrijiri de specialitate celor suferinzi. Şapte dintre cele nouă victime au fost transportate la spital. Din cele cinci persoane grav rănite, una a fost intubată. „Suntem pur și simplu șocați! Am fost treziți din somn de o bubuitură, de un impact violent. Cu toții dormeam, nici nu știm ce s-a întâmplat, nu știu ce mai pot spune în aceste momente", a declarat unul dintre cei șase jandarmi aflați în autovehiculul MAI. Unul dintre militari, din Mureș, se zbate între viață și moarte.

„Pacientul se află în stare critică! Este în comă indusă și intubat, ventilat mecanic. Nu am luat încă decizia de a-l transfera la o altă unitate sanitară", a declarat Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. „Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a numit o comisie în vederea elucidării împrejurărilor care au dus la producerea nedoritului eveniment", au precizat reprezentanții Jandarmeriei. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Citește și:

Microbuz MAI implicat în accident! 9 victime în urma impactului!

Taguri articol


12