Militarii în rezervă au protestat în Piața Victoriei privind calculul pensiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Militarii în rezervă au protestat în Piața Victoriei privind calculul pensiilor
24 Ianuarie 2016 / 14:23 4495 accesări 0 comentarii

Aproximativ 1.500 de militari în rezervă au protestat, duminică, în Piața Victoriei, după ce au manifestat și la sfârșitul anului trecut, față de modificarea bazei de calcul pentru pensiile militare.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), cu aceleași revendicări ca la finalul anului trecut, când, pe 28 decembrie, peste 200 de pensionari militari au pichetat sediul Guvernului.

Duminică, în Piața Victoriei s-au adunat 1.500 de militari în rezervă pentru a cere anularea art. 40 din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, articol care modifică Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Prevederea contestată nu mai permite luarea în calcul pentru pensiile militare a unor sporuri şi a altor drepturi băneşti, pensiile urmând să fie calculate în funcţie de soldă sau salariul brut într-un interval de şase luni consecutive din ultimii cinci ani.

Practic, noua formulă de calcul ar pleca de la o bază de 65 la sută din salariu, la care se va adăuga unu la sută pe an, după 25 de ani de vechime, procentajul putând creşte doar până la 85 la sută. În vechea formulă, calculul pensiei pornea de la 80 la sută din venit, ajungând în unele cazuri la 130 la sută din salariu.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1236 secunde