Militarii români morți în Afganistan au fost repatriați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Militarii români morți în Afganistan au fost repatriați

Eveniment 09 Mai 2016 / 21:31 912 accesări

Ceremonia de repatriere a celor doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan a avut loc luni, la Baza 90 Otopeni, în prezenţa rudelor acestora, a ministrului Apărării, Mihnea Motoc şi a ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Cei doi militari români care şi-au pierdut viaţa, sâmbătă, în apropierea localităţii afgane Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a unor poliţişti, au fost repatriați, luni, cu o aeronavă Spartan. Sicriele cu trupurile plutonierului Iulian Dumitrescu şi sergentului Adrian Vizirean au fost aduse pe Baza militară 90 din Otopeni, în jurul orei 20.30.

După ce sicriele au fost coborâte din aeronava militară, a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de cinci preoți. Pe lângă rudele celor doi soldați români, la ceremonia de repatriere au participat și ambasadorul Statelor Unit la București, Hans Klemm și ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Sicriele celor doi militari români vor fi duse la Buzău, urmând ca înmormântările să aibă loc în Cimitirul Eroilor din oraș.12
Pagina a fost generata in 0.2031 secunde