Ministerul Apărării Naționale anunță că o rachetă rusească ar fi traversat spațiul aerian al României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Apărării Naționale anunță că o rachetă rusească ar fi traversat spațiul aerian al României

Eveniment 10 Februarie 2023 / 14:05 829 accesări

Ministerul Apărării din România contrazice informațiile publicate de comandantul Armatei Ucrainene, Valerii Zalujni, în această dimineață. Românii susțin că au detectat o singură rachetă de croazieră care a trecut pe deasupra Republicii Moldova, dar NU a traversat spațiul aerian al României.

Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei și până la clarificarea completă a acestei situații. În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exercițiu, au fost redirecționate către zona de Nord a României pentru a suplimenta opțiunile de reacție.

După aproximativ două minute situația a fost clarificată, iar cele două aeronave și-au reluat misiunea inițială.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate.Ştiri recomandate

12