Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a transmis că a remarcat numeroase declaraţii ostile care vizează Rusia în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a transmis că a remarcat numeroase declaraţii ostile care vizează Rusia în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi

Externe 05 Septembrie 2020 / 19:11 2603 accesări

Pe măsură ce diagnosticul lui Alexei Navalnîi se lămureşte în spitalul din Berlin, iar opinia publică se oripilează (din nou) la auzul cuvântului “noviciok”, unii se reped să dea vina pe Vladimir Putin pentru că ar fi comandat atacul asupra adversarului său politic.

Totodată, Ministerul de Externe al Federației Ruse cere Germaniei dovezi care să confirme că Alexei Navalny a fost otrăvit cu „Noviciok”. Iar purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că autorităţile din Rusia nu au fost informate oficial de către Germania că guvernul de la Berlin suspectează că Navalnîi a fost otrăvit cu agentul chimic noviciok, scrie Agerpres. „Nu ne-au fost supuse atenţiei astfel de informaţii”, a declarat Peskov, citat de TASS. Potrivit Guvernului german, analizele aprofundate arată „fără echivoc” folosirea unui agent neurotoxic din gama Noviciok împotriva opozantului rus.

"În legătură cu aceste comentarii impertinente... potrivit cărora (Noviciok) a fost dezvoltat aici, este imperativ să spunem următoarele. Ani la rândul, specialişti din multe ţări occidentale şi din structurile specializate ale NATO au lucrat cu acest grup amplu de componente chimice", a scris MAE rus într-o declaraţie. Sursa: AGERPRES

„Este o informație șocantă. Asta înseamnă că Alexei Navalny este victima unei crime. A fost o încercare de a-l reduce la tăcere. Condamn acest lucru în cei mai duri termeni posibili, în numele Guvernului german”, a declarat Angela Merkel.

„Există o serie de întrebări extrem de serioase la care numai Rusia poate răspunde și trebuie să o facă”, a adăugat cancelarul Germaniei.

Dar comentatorii ruşi, plus străinii care ştiu coridoarele puterii la Moscova, spun că lucrurile sunt mai grave decât atât: anume, că otrăvirea nu a fost ordonată de Putin, ci e un semn al descentralizării criminalităţii în Federaţia Rusă.
Justiţia rusă încă nu a deschis o anchetă în acest caz, în pofida solicitărilor organizaţiei lui Navalnîi, vizată în mod regulat de presiuni şi percheziţii.

Taguri articol


12