Un medic de familie este suspectat că a eliberat adeverințe false de vaccinare anti-Covid pentru zece jucători ai unei echipe de fotbal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul de Interne: Până la acest moment au fost întocmite aproximativ două sute de dosare penale ce vizează eliberarea de certificate/adeverințe false de vaccinare anti-COVID. Sunt cercetate patru sute de persoane.

Social 02 Septembrie 2021 / 21:44 1069 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Precizările ministrul Lucian Bode au avut loc în cadrul unei ședințe online condusă de Prim-Ministrul Florin Cîțu,având ca teme stadiul pregătirilor pentru sezonul rece și pentru începerea anului școlar, precum și situația campaniei de vaccinare și a centrelor de vaccinare,la care au participat Ministrul Educației, reprezentanți ai Ministerului Educației și Transporturilor, Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță și prefecții și șefii structurilor MAI.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat că structurile MAI desfășoarămai multe acțiuni pentru combaterea infracțiunilor legate de adeverințele/certificatele false de vaccinare. Domnul Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur, precizând căpână la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane”, se arată în comunicatul emis de MAI.

Reamintim că astăzi, polițiștii din Dâmbovița auefectuat percheziții în trei localități din județ, într-un dosarîn care un medic de familie este suspectat că a eliberat adeverințe false de vaccinare anti-Covid pentru zece jucători ai unei echipe de fotbal.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, conform IPJ Dâmbovița.

Sursă: Biziday

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1983 secunde