Ministerul Educaţiei anunță că listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Educaţiei anunță că listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri

Educație 03 Ianuarie 2022 / 16:18 990 accesări
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei a precizat luni că, în perioada următoare, listele cu competiţii vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română.

"Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022.

Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale. În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română", informează un comunicat al ministerului.


Potrivit Ministerului Educaţiei, metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare şi desfăşurare şi calendarul competiţional vor fi adaptate contextului şi vor fi trimise spre publicare în cel mai scurt timp.

Ministerul Educaţiei aminteşte că, la momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea ministerului, precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea ministerului.

Pe 30 decembrie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,anunţacă a semnat ordinul prin care olimpiadele şi concursurile şcolare pot fi reluate, după doi ani de întrerupere.

Mai multe asociaţii ale elevilor, printre care Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), au criticat lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare publicată de Ministerul Educaţiei, susţinând că dintre acestea lipsesc olimpiade "importante", la care participau mulţi elevi, precum cea la limba engleză, la limba şi literatura română, precum şi olimpiada de istorie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1344 secunde